marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Angajaţii TCE Ploieşti, fără salarii plătite integral înainte de sărbători

Angajaţii TCE Ploieşti, fără salarii plătite integral înainte de sărbători

Unul dintre sindicatele din societatea de transport public urban, TCE Ploieşti a transmis o scrisoare deschisă autorităţilor ca urmare a faptului că angajaţii acestei societăţi nu şi-au primit salariile. Aceştia au primit o parte din salariu pe 15 decembrie, aproximativ 30%, dar oamenii au rate de plătit şi familii de susţinut şi nu reuşesc să facă toate acestea cu 800 de lei, banii pe care i-au primit fiecare. 

Sindicaliştii reamintesc de condiţiile inumane de la locul de muncă, fapte semnalate în repetate rânduri atât Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, cât şi primarului. 

“SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului Prefect  al județului Prahova

Domnului Primar al Municipiului Ploiești

Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova

Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești, sindicat afiliat la Federația Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, semnalează  faptul că angajații  TCE Ploiești nu și- au primit salariile la data stabilită în contractul colectiv de muncă. Această situație nu este o noutate, este o practică a conducerii Societății, iar salariații se tem că vor ajunge din nou să-și primească drepturile salariale în rate săptămânale și că vor fi somați din nou să-și respecte obligațiile contractuale față de bănci și față de furnizorii de servicii în plină pandemie, în prag de iarnă și înaintea sărbătorilor, pe care și copiii celor care muncesc în această Societate le așteaptă nerăbdători.

Această temere se amplifică și pe fondul altor probleme grave, precum condițiile de muncă inumane semnalate în mod repetat în ultimii patru ani, probleme pentru care nu s-a găsit o rezolvare reală.

În această situație evidentă de încălcare a legilor, facem din nou apel la autoritățile locale să se autosesizeze, să facă verificări ale problemelor semnalate și să le rezolve, deoarece de patru ani managerul general al TCE Ploiești nu știe cum să le soluționeze, pune un preț foarte mic pe sănătatea și securitatea oamenilor, găsește numai soluții de avarie cu care se acoperă legal, dar care nu țin seama de responsabilitatea muncii angajaților și de nevoile reale și umane ale acestora.

Cu respect și încredere ,

Președinte Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești,

Suditu Nicolae Sebastian”

 

foto arhiva

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *