Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Sancţiuni la Ploieşti pentru nerespectarea regulilor în pandemie

19 noiembrie 2020
Share:
Sancţiuni la Ploieşti pentru nerespectarea regulilor în pandemie

Ieri, în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfăşurat o acțiune în municipiul Ploiești, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Matei Basarab, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

 

In doar doua ore, au fost legitimate peste 130 de persoane, controlate peste 60 de autovehicule și verificate peste 20 de societăți comerciale. Polițiștii au avertizat verbal peste 30 de persoane care nu respectau măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale (dintre care 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020), în valoare totală de peste 7.500 de lei.

 

Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2  și pentru a proteja cetăţenii.

comunicat de presa IPJ Prahova