vineri , 7 mai 2021
Acasă / Afaceri / Campanii de multifinanţare pentru antreprenori sociali şi din industrii creative pe consolid8

Campanii de multifinanţare pentru antreprenori sociali şi din industrii creative pe consolid8

Echipa fonduri-structurale.ro, lider în informare și consultanță privind finanțările nerambursabile, lansează consolid8 – prima platformă de multifinanţare prin recompense dedicată finanțării start-up-urilor sociale și celor din industriile creative din România. Potrivit iniţiatorilor, această platformă este un instrument gratuit, în primele şase luni prin care pot dezvolta proiectele bazându-se pe sprijinul comunităţilor din care provin. 

„Lucrăm de 14 ani cu antreprenorii, iar anul acesta ne-am dat seama că acum, mai mult ca oricând, proiectele și business-urile la început de drum au nevoie de susținerea noastră, a tuturor. Experiența în domeniul fondurilor nerambursabile ne-a ajutat să creăm de la 0, în câteva luni, o platformă de crowdfunding pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative. Prin consolid8, pe lângă descoperirea de proiecte inovatoare și cu viziune care au nevoie de susținere, dorim să atragem atenția asupra rolului important pe care îl putem avea noi toți, atât companiile și cât și persoanele fizice, în dezvoltarea afacerilor care aduc un impact social pozitiv în comunitate”, a declarat Dragoș Jaliu, co-fondatorul consolid8.

Orice antreprenor social sau din industriile creative poate derula campanii de finanțare pe consolid8, dacă ideea sa de afaceri generează valoare pentru comunitate. Proiectele care respectă criteriile de eligibilitate vor primi consultanță și suport de la echipa fonduri-structurale.ro și de la experți în domeniu, facilitându-le înscrierea pe platformă și ajutând la promovarea campaniilor.

Simultan, pe platformă se vor derula între 2 și 5 campanii de multifinanţare, Până la sfârşitul lui mai 2021, înscrierea și promovarea acestora pe platformă vor fi gratuite, susținătorii având la dispoziție mai multe recompense de diverse valori din care pot alege, în schimbul contribuției la finanțarea proiectelor. Ulterior, dacă campania va strânge suma cerută, beneficiarul campaniei va primi direct suma în contul său, prin parteneriatul cu platforma de plăți online Stripe, iar susținătorii vor primi produsele sau serviciile pentru care au optat, direct de la acesta.

Acum, pe platformă există două campanii: “Moara de hârtie”, echipa care a creat la Comana, în apropiere de București, 10 ateliere prin care promovează meșteșugurile tradiționale românești, precum realizarea de hârtie de mână, legătorie de carte și tiparul manual. Inițiatorii și-au propus să completeze Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor – prin deschiderea unui bucătării care folosește ingrediente de sezon de la producători locali, iar cea de-a doua aparţine lui Andrei Lasc, tânărul care aduce poezia în viața prietenilor săi de pe platforma online Facebook. Andrei dorește să strângă banii necesari pentru a-și lansa a doua carte la care lucrează de mai mulți ani, Poevie.

Persoanele care vor să își înscrie ideea de afaceri pe platformă sau vor să susțină proiectele care derulează campanii de finanțare, o pot face pe site-ul www.consolid8.ro, urmărind pașii din ghidul aplicantului și cel al susținătorului.

Partenerii strategici ai proiectului sunt Ashoka România, Avaelgo, Firon Bar-Nir, Galeriu & Partners PR, Nod Makerspace, Social Innovation Solutions, Start-up.ro, WII.

Parteneri media: Bursa, IQAds, SMARK, Spotmedia, Viitorul României.

Verifică şi

Cifră de afaceri mai mică în 2020 pentru firmele prahovene din domeniul serviciilor profesionale, confecţii şi HORECA

Potrivit unui sondaj realizat de Camera de comerţ şi Industrie Prahova, cifra de afaceri realizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *