miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Afla cum rezolva Primăria Ploiesti problema piețelor care ar trebui închise de azi!

Afla cum rezolva Primăria Ploiesti problema piețelor care ar trebui închise de azi!

Printr-un comunicat de presă, Primăria Ploiești anunță măsurile ce se vor lua pentru ca producătorii si comercianții din piețele din Ploesti să aibă cât mai puțin de suferit de pe urma noilor reglementari aplicabile de azi.
În contextul Hotărârii Guvernului nr.935/05.11.2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1042/06.11.2020, edilul-şef al municipiului Ploieşti a dispus următoarele măsuri:
– S.C. Hale şi Pieţe S.A trebuie ca, până în seara zilei de 8 noiembrie a.c, să desfiinţeze perimetrele cu policarbonat din pieţele Nord, Vest, Mihai Bravu şi Piaţa Centrală a oraşului, pentru a se realiza spaţii deschise şi a se evita, astfel, intrarea sub incidenţa actului normativ mai sus amintit;

– Deoarece activitatea pieţei Malu Roşu se desfăşoară într-un spaţiu închis, pentru a veni în sprijinul ploieştenilor din cartier, vor fi amenajate, în exterior, aproximativ 10 tarabe, care vor funcţiona între orele 09.00 – 18.00. La finalul programului, în acel perimetru se va face curăţenie generală;

– Oborul ploieştean va fi închis, începând cu data de 9 noiembrie 2020;

Totodată, în urma unei discuţii telefonice pe care primarul municipiului Ploieşti a purtat-o, ieri , cu premierul României, domnul Ludovic Orban, s-a stabilit ca, în eventualitatea închiderii activităţii comerciale din interiorul Halelor Centrale Ploieşti, aceasta să fie reamenajată pentru producătorii autohtoni, în exteriorul clădirii respective, pe modelul structurilor amplasate pe domeniul public, în perioada târgurilor de profil.

Municipalitatea ploieşteană depune toate eforturile pentru ca piețele sa rămână deschise în această perioadă.

“Prioritară rămâne sănătatea ploieştenilor! Voi face tot ce se poate să nu blocam activitatea în piețele din municipiul Ploiești. Opțiunea mea este foarte clară, în primul rând aceea de protejare a cetăţenilor, dar şi de găsire a unor soluţii de continuare a acestei activităţi comerciale, care este importantă în structura economică a oraşului nostru. ” a declarat, cu acest prilej,primarul Andrei Liviu Volosevici.

Foto arhiva

Verifică şi

Bilanţ 2020: Pandemia de Covid a dat mult de lucru Avocatului Poporului-Biroul Teritorial Ploieşti

În 2020, rolul Avocatului Poporului în păstrarea respectării legii în ţara noastră s-a văzut poate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *