miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Conducerea Spitalului Județean Ploiesti promite că de mâine va funcționa unitatea mobila de ATI

Conducerea Spitalului Județean Ploiesti promite că de mâine va funcționa unitatea mobila de ATI

Astăzi, 19.10.2020, la sediul Instituției Prefectului Prahova, a avut loc o întâlnire cu reprezentanți (directori medicali și manageri) ai unităților sanitare din județ, în vederea identificării și implementării soluțiilor de creștere a capacității de internare și tratare a pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV 2.

În urma ședinței, conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP) și-a luat angajamentul ferm ca, începând cu data de 20.10.2020, unitatea mobilă de Terapie Intensivă, aflată în incita unității medicale, să fie din nou operațională. Unitatea mobilă este dotată cu 12 paturi ATI.
De asemenea, au fost identificate soluții și pentru creșterea capacității de internare la secția ATI a Spitalului Municipal Câmpina (spital-suport COVID-19), prin suplimentarea a patru paturi.
Prin aceste măsuri, Prahova ar urma să dispună de 40 de locuri ATI, destinate tratării pacienților cu forme grave ale noului coronavirus.
În plus, față de acestea, două unități sanitare private din Prahova și-au anunțat disponibilitatea de a suplimenta capacitatea actuală a spitalelor care tratează pacienți cu SARS-CoV-2 cu încă 30 de paturi pentru cazurile ușoare și medii ale bolii COVID-19.

Comunicat de presa

Instituția Prefectului – Județul Prahova

Verifică şi

Bilanţ 2020: Pandemia de Covid a dat mult de lucru Avocatului Poporului-Biroul Teritorial Ploieşti

În 2020, rolul Avocatului Poporului în păstrarea respectării legii în ţara noastră s-a văzut poate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *