marți , 27 octombrie 2020
Acasă / Administratie / La 3 cazuri la 1000 de locuitori vom purta mască de protecţie peste tot. Vezi ce alte restricţii au impus guvernanţii!

La 3 cazuri la 1000 de locuitori vom purta mască de protecţie peste tot. Vezi ce alte restricţii au impus guvernanţii!

Starea de alertă se mai prelungeşte o dată, cu încă 30 de zile. Aseară, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru şi şeful DSU dr. Raed Arafat au anunţat noi restricţii după ce ieri, la nivel naţional au fost înregistrate iar 3.000 de cazuri de îmbolnvăiri cu covid 19 în ultimele 24 de ore. 

Purtarea măştii va fi obligatorie doar în zonele aglomerate în judeţele unde sunt cazuri sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori . Dar acolo unde depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori purtarea măştii va fi obligatorie peste tot, de la ieşirea din casă până la revenirea acasă, a spus Raed Arafat.

Programul teatrelor, cafenelelor, restaurantelor etc va fi şi el modificat. Unde incidenţa depăşeşte 1,5 cazuri la mia de locuitori capacitatea va fi redusă la 50%, dar acolo unde vor fi 3 cazuri la 1000 de locuitori, hotelurile nu mai pot servi decât clienţii.

Nunţile şi alte petreceri vor fi interzise în toate localurile fie în spaţii închise, fie deschise, până când va scădea numărul de îmbolnăviri.

Referitor la campania electorală, la întâlnirile electorale se reduce numărul de persoane la 20 în interior şi la 50 în exterior.

Personalul din centrele de îngrijire a bătrânilor sau centrele de plasament va fi testat o dată pe săptămână.

 

Verifică şi

Măsuri pentru 12 localităţi prahovene unde rata de infectare este mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori

Prin Hotărârea nr. 66/23.10.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a luat unele măsuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *