marți , 24 noiembrie 2020
Acasă / Afaceri / Video-Povestea lui Mihai Banu, profesorul de dansuri latino care a creat aplicaţia My Pocket Planner

Video-Povestea lui Mihai Banu, profesorul de dansuri latino care a creat aplicaţia My Pocket Planner

Ploieşteanul Mihai Banu are 34 de ani şi este antrenor de dansuri latino la fel ca şi soţia lui, Cristina. La baza însă, este economist şi această latură se regăseşte în spiritul său antreprenorial şi nu numai. Recent, odată cu pandemia de coronavirus nou, când oamenii şi-au dat seama că vremurile sunt instabile şi că e nevoie de mai multă cumpătare în cheltuirea banilor, Mihai a creat aplicaţia My Pocket Planner cu ajutorul căreia poţi cheltui chibzuit. Ideea i-a venit odată cu apariţia gemenilor, moment în care familia a ajuns la trei copii. Se aflau toţi în Anglia, iar cheltuielile trebuiau ţinute cu precizie pentru ca banii să ajungă.

“Am ales să plecăm în Anglia pentru că aveam şi familia acolo dar şi ştiam engleză pe care am învăţat-o încă din gimnaziu. Citisem pe net că Londra este cel mai multicultural oraş din lume şi mi-am  spus că asta e minunat pentru a deschide acolo un studio de dans. Am avut cursanţi din peste 35 de ţări, foarte puţini erau englezi”, spune Mihai.

Nu a fost uşor să găsească locaţia pentru studioul de dans, cu atât mai mult cu cât la Londra sunt multe astfel de locuri, dar prospectând piaţa a reuşit.

“Am plecat mai întâi eu şi am căutat atât o locuinţă, cât şi un studio. Nu mi-am făcut griji că nu vor fi cursanţi, pentru că am văzut că oamenii vor să socializeze, să se întâlnească unii cu alţii. Şi asta se întâmplă peste tot în lume. Am găsit un loc într-un mall. La început, proprietarul s-a uitat ciudat, dar după ce i-am arătat proiectul, pentru că şi la Ploieşti aveam la fel, a căpătat încredere. A fost bine, pentru că oamenii care veneau la mall auzeau muzică latino şi intrau să vadă ce e acolo. Am avut cursuri şi pentru copii şi pentru adulţi. Am avut şi grupe pentru bebeluşi până la 4 ani. Oricine îşi putea permite un curs de dans. Un abonament mediu era de 60 de lire pe lună, dar o persoană dă acolo 20 de lire la o masă, la restaurant. Minim.

Vreme de trei ani, Familia Banu a locuit la Londra, dar pandemia i-a prins în vizită în România.

“Venisem în vizită în februarie şi am dorit să ne întoarcem, dar de două ori ni s-au anulat zborurile şi am luat-o ca pe un semn. Lucrurile au mers bine pentru că vechii cursanţi ne-au întrebat dacă nu reluăm treaba aici şi acum avem trei grupe în acelaşi timp”, povesteşte Mihai.

Deocamdată, chiar dacă în Anglia era mai bine din multe puncta de vedere, Mihai nu se mai gândeşte să plece înapoi.

“Sunt multe aspecte. Sistemul medical este foarte bine dezvoltat, la fel cel al educaţiei, dar şi România se dezvoltă. Eu văd îmbunătăţiri. Cred că ar trebui să încercăm noi să devenim mai buni şi să ne comparăm cu noi în ceea ce facem, nu cu alţii”, spune cu convingere Mihai Banu.

Aplicaţia My Pocket Planner pentru cheltuirea eficientă a veniturilor a apărut ca o necesitate pentru familia sa.

“Eu am terminat facultatea de management şi marketing, unde am studiat printre altele finanţele şi am observant că educaţia financiară ne-a lipsit din şcoală nouă, românilor. Oamenii au probleme mari în a calcula un buget şi nu ştiu pe ce se duc banii. Când ai un venit mic este foarte important să îţi creezi un obicei în a-ţi ţine o evidenţă. În loc să stai cu caietul şi pixul sau într-un tabel Excel, poţi pune totul pe telefon şi e mult mai simplu.

Aplicaţia My Pocket Planner are o versiune gratuită. Are categorii de cheltuieli şi la final de lună vezi clar pe ce ai dat banii, pe ce ai cheltuit cel mai mult. Poţi crea limită în categorie să cheltui mai puţin dacă ai observat că ai cheltuit mult pe haine, de exemplu. Când te apropii de acea limită, aplicaţia îţi va trimite o notificare. Poţi să ţii cheltuielile sub control. Îţi poţi seta plăţile lunare şi nu vei mai fi luat prin surprindere de plata chiriei sau alte plăţi pe care le faci lună de lună. Foarte important este că îţi poţi salva facturile pe această aplicaţie sau un certificat de garanţie. Faci o poză cu telefonul şi rămâne salvată în cloud. Noi, românii, avem din familie o cultură negativă asupra banilor: spunem că sunt ochii dracului, că nu cresc în pom şi exemplele pot continua. Aceste expresii sădesc în mintea noastră ideea că banii nu sunt cel mai bun lucru. Şi nu este aşa, pentru că banii sunt foarte importanţi. Nu contează cât de mic e bugetul. Ţineţi o evidenţă a cheltuielilor şi puneţi şi deoparte”, a explicat Mihai.

Mihai nu a promovat aplicaţia decât printre prieteni şi cunoştinţe, astfel că în momentul acesta sunt 1.000 de utilizatori care au aflat de ea pe baza recomandărilor. Şi dacă ai o firmă îţi poţi ţine o evidenţă primară pe această aplicaţie. Aplicaţia dezvoltată de Mihai e diferită faţă de aplicaţiile bancare pentru că acestea îţi arată doar ce ai cumpărat cu cardul bancar.

Notă: Interviul video conţine mult mai multe informaţii decât cele cuprinse în acest articol. Veţi înţelege mult mai bine raţiunea aplicaţiei urmărind interviul în întregime, dar şi clipurile de prezentare. 

 

 

Verifică şi

Magazinele on-line din România estimează o creşetere de 20% a vânzărilor de Black Friday

Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO), membră a Ecommerce Europe, cea mai importantă organizație europeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *