marți , 27 octombrie 2020
Acasă / Evenimente / Salvator şi în timpul liber! Primul la locul accidentului de ieri, de pe DN1, a fost un pompier

Salvator şi în timpul liber! Primul la locul accidentului de ieri, de pe DN1, a fost un pompier

Un pompier de la ISU Prahova, aflat în timpul liber, a fost cel care s-a aflat la locul accidentului de ieri şi a dat primul ajutor. Plutonierul major Grigore Vladimir (39 de ani) s-a nimerit să se afle pe DN1, chiar în momentul în care a avut loc o coliziune între o autoutilitară și un autoturism care transporta 3 pacienți dializați și a intervenit imediat pentru salvarea victimelor.

Vladimir a fost cel care a și anunțat evenimentul la numărul 112. După care a evaluat fiecare ocupant al autoturismului și a scos de îndată o victimă din autoturism. Celelalte două din spate erau inconștiente si nu respirau foarte bine, motiv pentru care a procedat la eliberarea cailor respiratorii. Ulterior, cu ajutorul echipajelor de pompieri și a celor de la SAJ au mai scos încă o victimă. Misiunea lui avea sa se termine aici, intervenția fiind continuată de către echipajele de descarcerare.

“Am participat la foarte multe accidente rutiere, însă fiecare lasă urme grele în sufletul meu. Uneori aș vrea să pot face mai mult pentru ei.. dar din păcate nu se poate. Trei erau încarcerați din care doi în stare gravă, groaznic totul, fără prea multe cuvinte…. nu vezi așa ceva în fiecare zi. Vreau doar să se întoarcă la familii sănătoși”.

Vladimir a fost atras de mic de aceasta meserie și de 14 ani lucrează ca pompier la ISU Prahova. În  martie 2020 a acționat la un alt accident rutier împreună cu un coleg, tot din timpul liber, ocazie cu care a salvat un bărbat. Are o familie frumoasă care îl așteaptă de fiecare dată cu sufletul la gură și cu dorința nespusă de a reveni sănătos printre ei.

informaţii ISU Prahova

Verifică şi

Ploiesti: Copii prinși de jandarmi după ce furaseră 3 biciclete

De teama coronavirusului, din ce in ce mai multi prahoveni prefera să se deplaseze cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *