marți , 27 octombrie 2020
Acasă / Administratie / Scandal pe tema decontării abonamentelor gratuite pentru elevi. CJ Prahova face controale, transportatorii ameninţă cu proteste

Scandal pe tema decontării abonamentelor gratuite pentru elevi. CJ Prahova face controale, transportatorii ameninţă cu proteste

Scandal pe tema abonamentelior gratuite pentru elevii navetişti. În urmă cu două zile, Consiliul Judeţean Prahova a transmis că a ajuns la o înţelegere cu transportatorii şi inspectoratul Şcolar şi chiar din acea zi, adică 15 septembrie, elevii vor beneficia de acest drept. Asociaţia Patronală a Transportatorilor Muntenia Trans a transmis, însă, că nu a fost de acord decât cu decontarea abonamentelor după ce în prealabil acestea ar fi fost plătite de către elevi. Acum, Consiliul Judeţean Prahova somează transportatorii să aplice HG 435 DIN 2020 privind gratuitatea transportului pentru elevi. De altfel, după reacţia APT, angajaţi ai CJ au făcut controale la terminale pentru a vedea dacă prevederile legale şi înţelegerea cu CJ  şi Inspectoratul Şcolar este respectată. 

Mai jos redăm comunicatul de presă al CJ Prahova:

“Având în vedere începerea cursurilor preuniversitare, precum și confuziile create de H.G. nr. 435/2020, privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi, angajații Serviciului Transport din cadrul Consiliului Județean Prahova au efectuat mai multe controale în terminalele din Municipiul Ploiești (Terminal MacDonald`s Nord, Terminal Coreco Sud, Terminal Bariera Bucov-benzinăria Mol), pentru a verifica  modalitatea de emitere a abonamentelor și au constatat următoarele:

– o parte din operatorii de transport au eliberat abonamente gratuite pentru elevi pe baza adeverințelor emise de unitățile de învățământ;

– mai mulți elevi nu au reușit încă să obțină adeverințele care atestă calitatea de elev pentru a putea obține abonament gratuit;

– unii elevi au sunat la operatorii de transport și au relatat că au întâmpinat unele dificultăți privind obținerea abonamentelor.

Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm operatorilor de transport să asigure transportul gratuit al elevilor în conformitate cu prevederile H.G. nr. 435/2020.

Consiliul Județean Prahova recomandă părinților care se confruntă cu probleme în obținerea legitimațiilor de transport gratuite pentru elevi să sune la numarul de telefon unic 0244/920, pentru rezolvarea punctuală a sincopelor apărute”

În replică, asociaţia transportatorilor ameninţă cu proteste şi cu oprirea temporară a activităţi începând cu data de 21 septembrie. 

foto arhiva cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Trei focare de Covid in Prahova, dintre care unul este in Spitalul din Campina

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 8888 de persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *