duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Social / Noroc pentru o familie din Mizil să fie vecină cu staţia pompierilor. Un paramedic a salvat viaţa copilului de 1 an!

Noroc pentru o familie din Mizil să fie vecină cu staţia pompierilor. Un paramedic a salvat viaţa copilului de 1 an!

Un paramedic de la Detaşamentul de Pompieri Mizil a reuşit aseară să salveze de la moarte sigură o fetiţă de 1 an. Familia micuţei locuieşte chiar lângă sediul pompierilor, iar atunci când fetiţa s-a înecat cu mâncare şi şi-a dat seama că nu o poate ajuta, a luat-o în braţe şi a dat fuga peste drum, la staţia de pompieri. Marian Iacob era în post şi a acordat primul ajutor aşa cum s-a priceput mai bine, având în vedere vârsta fragedă a copilului. În semn de mulţumire, colegii de la ISU Prahova i-au pus povestea pe pagina de socializare a instituţiei şi totodată, au împărtăşit-o presei.

Mai jos puteţi citi povestea care s-a încheiat cu bine şi declaraţia pompierului salvator. Respect, domnule Marian Iacob!

“Din diversitatea situaţiilor în care au intervenit, colegii noştri au înţeles demult că viaţa bate filmul şi că pregătirea continuă, dar şi inspiraţia de moment şi ajutorul divin salvează vieţi omeneşti.

Aseară, plt.adj. Marian Iacob încadrat la Detaşamentul de Pompieri Mizil era subofițer de serviciu în punctul de control acces cand o femeie disperată, cu un bebeluş inert în braţe, i-a cerut ajutorul. Printre suspine şi râuri de lacrimi, mama a reuşit să-i explice colegului nostru că micuţa se înecase cu alimente şi că, cel mai probabil, bucăţele de hrană îi intraseră şi pe căile respiratorii.

Colegul nostru este paramedic de 10 ani, dar recunoaşte că până acum nu a mai intervenit în cazul salvării unui bebeluş.
Şi-a dat seama repede ce are de făcut şi a reuşit să elibereze căile respiratorii ale fetiţei de doar 1 an. După ce a început să respire, aceasta a fost dusă cu o ambulanţă SMURD la Spitalul din Mizil şi acum se afla în afara oricărui pericol.

„Nu am mai intervenit pentru salvarea unui copil atât de mic, dar cred că Dumnezeu m-a ghidat şi am ştiut ce trebuie să fac. Înveţi toată viaţa să te pregăteşti pentru tot felul de situaţii, dar eşti om şi când vezi o mamă plângând şi un copil atât de mic livid, intervine şi factorul emoţional. Te gândeşti fără să vrei la copiii tăi de acasă. Şi atunci te îmbărbătezi şi îţi spui că trebuie să faci totul să salvezi. Eşti doar tu acolo şi fiecare secundă care trece poate conduce către un sfârşit tragic dacă nu faci tot ce trebuie! Mă bucur mult că am putut să ajut şi că fetiţa este în siguranţă!”, a povestit colegul nostru.

Plt. adj. Marian Iacob lucrează la ISU Prahova din 2006. Are 44 de ani, este căsătorit şi e tatăl a două fetiţe: una de 10 şi cealaltă de 18 ani.”

Verifică şi

Magic 5 şi Sebastian Stefan se oferă să ajute gratuit profesorii care întâmpină dificultăţi în accesarea platformelor on-line

Cele mai multe şcoli din Ploieşti şi Prahova vor intra în scenariul galben al începutului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *