duminică , 13 iunie 2021
Acasă / Administratie / De azi, se primesc cereri pentru tichetele sociale pentru copiii defavorizaţi din Ploieşti

De azi, se primesc cereri pentru tichetele sociale pentru copiii defavorizaţi din Ploieşti

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare, informează părinții copiilor defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial din municipiul Ploiești că, începând cu data de 03.09.2020, ora 8:30, la Serviciul ajutoare încălzire, programe şi incluziune sociala, care are sediul în Ploiești, str. Văleni, nr.33, se primesc cererile pentru obținerea tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional cu valoarea nominală de 500 lei/an școlar, acordat din fonduri externe nerambursabile, potrivit O.U.G.  nr. 133/2020.

Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii/ grădiniței.

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:

  • să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Ploiești;
  • venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna IULIE a acestui an sa fie de 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial), respectiv 284 lei (pentru preșcolari);
  • să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

Pentru anul şcolar 2020-2021 cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 03.09.2020 – 10.09.2020, în intervalul orar 8,30 – 16,00 pe  Strada Văleni, nr. 32, (clădirea din spatele sediului S.G.U.), însoţite de următoarele acte doveditoare:

  • acte de identitate ale părinților /reprezentantului legal ( în original și copie);
  • certificatele de naștere ale copiilor ( original și copie) ;
  • dovada înscrierii la grădiniță/ școală ;
  • certificat de căsătorie părinți în original și copie ( după caz) ;
  • acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei,  eliberate  de angajator, mandate poștale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziții de stabilire a drepturilor (după caz) ;
  • cerere

Precizăm că, pentru beneficiarii  de  venit  minim  garantat  conform  Legii  nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare precum și pentru beneficiarii prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei,  republicată, cu modificările și completările ulterioare, ce se regăsesc în evidențele Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se acordă pe baza listelor  întocmite în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (5) O.U.G. nr. 133/2020.

Menționăm că lista destinatarilor finali va fi actualizată lunar si, ca atare, sunt acceptate și solicitările depuse peste acest termen, beneficiarii urmând a se regăsi pe lista  din luna următoare depunerii cererii.

Informații suplimentare se pot solicita și telefonic la numerele: 0244384924, 0244384920, 0244384947.

Cererea tip se poate descărca de pe site-ul www.asscploiesti.ro  şi poate fi transmisă împreună cu actele doveditoare şi pe adresa de e-mail aju@asscploiesti.ro .

comunicat de presa

  

 

 

 

 

 

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Maratonul vaccinării pe “Ilie Oană”, etapa II. Sunt aşteptaţi şi ploieşteni care vor prima doză acum!

Primăria Municipiului Ploiești îi așteaptă pe cetățeni la maratonul de vaccinare rapel anti-Covid-19, acțiune care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *