marți , 9 martie 2021
Acasă / Administratie / 28 de persoane din centrul de plasament de la Vălenii de Munte confirmați pozitiv la Covid 19

28 de persoane din centrul de plasament de la Vălenii de Munte confirmați pozitiv la Covid 19

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (o persoană de sex feminine -75 de ani și o persoană de sex masculin -70 de ani, cu comorbidități). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 122.  

 

În continuarea informării despre situația focarului identificat  un centru de plasament de pe raza județului, cel din Vălenii de Munte, în  data de 16 august au mai venit cinci rezultate pozitive (patru în rândul personalului și unul al unui minor beneficiar). Copilul a fost evaluat la Spitalul Municipal Câmpina. În total, numărul infectărilor de aici este de 28 (23 de minori și cinci adulți, angajați ai centrului). Șapte dintre copii au rămas izolați în spital, iar ceilalți 16 sunt în izolare la centru de plasament, fiind monitorizați zilnic de către un medic pediatru.

 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 17 sunt ventilați. 

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 300 sunt ocupate.  

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 450 de decizii de izolare  și 2646 de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 17071 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Info Prefectura Prahova

Verifică şi

Parapet de beton de 1.5 km montat pe DN1 la Sinaia

Primăria Sinaia  împreună cu CNAIR a montat azi dispozitive de beton pentru creșterea gradului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *