duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Afaceri / Video şi foto: Povestea pozelor “de poveste” pe care le face Iulia Suditu, o profesoară din Ploieşti

Video şi foto: Povestea pozelor “de poveste” pe care le face Iulia Suditu, o profesoară din Ploieşti

Iulia Suditu este profesoară de limba engeleză la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti. Şi este foarte mândră de asta. Şi chiar dacă meseria nu-i lasă foarte mult timp liber, tot şi-a găsit portiţe spre pasiunea de a realiza fotografii de poveste, împreună cu soţul ei, Robert. Până să se vadă Maleficent, Meduza sau nimfe din pădure, treaba este una laborioasă care se întinde pe multe zile, dar Iuliei îi face plăcere maximă să muncească pentru ca modelul ei să capete aura unui personaj de senzaţie. Pe lângă fotografie, ea machiază senzaţional şi face costumele pe care le vor îmbrăca personajele sale. Din când în când această pasiune se transformă în afacere, pentru că cei doi soţi au făcut echipă de multe ori în cadrul unor evenimente de modă.

“Şi eu şi soţul meu eram pasionaţi de pictură, încă de copii, când nu ne cunoşteam. Şi desenam, mai ales portretistică şi am ajuns să găsim acest punct comun, care se cheamă fotografia. Am numit tipul ăsta de fotografie portretistică, dar merge mai mult spre poveste, pictorial. Am mers şi în zona de fashion. Este multă muncă în spate, deşi nu ştiu cât se vede: la editare, la set-up, machaij, costume, accesorii, scenografie. Toate se îmbină şi iese ce se vede. subiectele fotografiilor sunt persoane care vin spre noi sau pe care le observăm noi că ar exprima ceea ce ne dorim, dar sunt şi modele care vin la noi pentru book de prezentare. Facem şi poze pentru creatori de modăcărora le facem fotografii pentru colecţii. Am făcut foto reportaj la Bucharest Fashion Week. Ne place mult zona de beauty îmbinată cu creativitate.”, povesteşte Iulia.

Fotografiile sunt atât de frumoase încât inundă cu uşurinţă spaţiul virtual şi îţi rămân în memorie ca ceva deosebit. Oamenii sunt dornici să apară în fotografii, iar pasiunea soţilor Suditu s-ar putea transforma uşor într-o afacere cu normă întreagă.

“Am început în 2013 în joacă. Aveam echipamentul şi ocaziile s-au ivit. eu machiez din pasiune şi aveam o prietenă care a dorit să încerce. Dar nu numai că a încercat, a spus totul când s-a uitat la cameră. Lucrările au venit spre noi fără să facem vreun efort. Avem o firmă de soft şi am putea să ne facem o pagină de prezentare, dar nu e nevoie. Merge doar cu facebookul. Şi nici timp nu am avea să facem tot ce ar veni”, explică Iulia Suditu.

Mai multe fotografii puteţi vedea AICI

Ideile îi vin atunci când citeşte şi îşi imaginează, alteori o inspiră o imagine sau un material.

“Am făcut accesorii pentru păr ca să fac personaje, dar şi aşa zise rochite, pe unele le montez chiar pe manechine. Aşa a ieşit nimfa verii”, spune Iulia.

Cât de talentat ai fi, spune Iulia, pentru ca treburile să meargă strună este nevoie să invensteşti continuu în formarea ta, în cursuri şi în work-shopuri.

Vezi tot interviul mai jos:

 

 

Verifică şi

Video-Luminiţa Ciobanu, un jurist din Prahova, face dulciuri tradiţionale după reţete vechi de peste 150 de ani

Luminiţa Ciobanu este jurist de meserie, dar a simţit că poate fi mult mai mult …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *