marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Proiect de 6,5 milioane de lei pentru extinderea Centrului Şcolar de Educație Incluzivă din Breaza

Proiect de 6,5 milioane de lei pentru extinderea Centrului Şcolar de Educație Incluzivă din Breaza

Miercuri, 5 august 2020, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă, orașul Breaza, județul Prahova”, cu o valoare totală de 6.598.852,58 lei, finanțat în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, obiectiv specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

În ședință ordinară de consiliu județean, din data de 29.04.2020 a fost aprobat acest proiect, documentația tehnico-economică, indicatorii, precum și cheltuielile aferente iar miercuri, 5.08.2020, a fost semnat contractul de finanțare. Activitatea de proiectare și execuție a lucrărilor se va desfășura pe o perioadă de 16 luni.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie la nivelul județului Prahova şi implicit a procesului educaţional, prin crearea de noi spaţii necesare derulării activităţii educaţionale din cadrul Centrului Şcolar de Educație Incluzivă a oraşului Breaza.

Între activitățile prevăzute a se realiza în cadrul acestui proiect se numără: reabilitarea şi refuncţionalizarea construcţiei existente; amenajarea noilor săli de clasa, a cabinetelor, a atelierelor de terapie și a celorlalte spații, astfel încât să răspundă nevoilor specifice și individualizate ale copiilor, în raport cu tipul dizabilității.

Implementarea proiectului este esențială pentru creșterea calității procesului educațional special din Prahova, prin asigurarea unor spații adecvate persoanelor cu dizabilități din centrul școlar de la Breaza.

comunicat CJ Prahova

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *