duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Administratie / CJSU Prahova a ridicat carantinarea Gornetului, la o zi după decizia Curţii de Apel Bucureşti

CJSU Prahova a ridicat carantinarea Gornetului, la o zi după decizia Curţii de Apel Bucureşti

După ce ieri, Curtea de Apel Bucureşti a ridicat carantinarea localităţii Gornet, astăzi, membrii CJSU Prahova s-au întâlnit pentru a aproba ridicarea carantinării, la termen, adică după 2 săptămâni de la impunere. Printr-un comunicat de presă, Prefectura Prahova a explicat încă o dată “raţiunea” impunerii acestei măsuri, făcând precizarea că la ora publicării acestui comunicat nu a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale.

Mai jos să invităm să citiţi explicaţiile prefecturii:

“Astăzi, 05  august 2020, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 43/05.08.2020, privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet, județul Prahova, începând cu data și ora emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta.

În perioada următoare, starea de sănătate a populației din satul Gornet, comuna Gornet, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistenți sociali), sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Potrivit anchetelor epidemiologice, efectuate de către DSP Prahova, în perioada 22 iulie 2020 – 03 august 2020 au fost depistate 13 cazuri noi de infecție COVID-19, dintre care patru au fost din comunitate și nouă au fost din rândul contacților celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu. Pentru acestea au fost identificați zece contacți, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalți șase fiind carantinați la domiciliu.

Reamintim că hotărârea de instituirea a carantinei zonale, luată în data de 22 iulie 2020, a fost adoptată în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) din Legea nr. 136/2020privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, care precizează că o astfel de măsură  se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritoriale şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

La ora publicării acestui comunicat nu a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale”

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *