vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / DSP Prahova recunoaşte: Cei mai mulţi dintre infectaţii COVID din judeţ sunt izolaţi acasă!

DSP Prahova recunoaşte: Cei mai mulţi dintre infectaţii COVID din judeţ sunt izolaţi acasă!

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a răspuns solicitării noastre, recunoscând astfel ceea ce cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ne spuneau de săptămâna trecută: aproximativ 1.500 de prahoveni infectaţi cu COVID se află în izolare la domiciliu, în acest moment. 

Cititi pe temă asemănătoare: Exclusiv: Mărturii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Unde se află infectaţii cu COVID din Prahova?

În data de 30 iulie am transmis câtre DSP Prahova şi Prefectura Prahova următoarele întrebări, iar astăzi ne-a fost transmis răspunsul.

„În baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:

1.Câte paturi destinate tratării COVID-19 există în judeţul Prahova în acest moment şi unde se află acestea?

2.Dacă numărul de paturi este mai mic decât numărul persoanelor infectate, unde se află persoanele infectate care nu sunt internate?

3.Care este procentul (cu aproximatie) al persoanelor confirmate pozitiv la COVID-19 care sunt asimptomatice şi care este procentul celor care au simptome uşoare ce nu necesită tratarea în spital?

4.Cate cazuri au fost confirmate în instituţii publice din judet?

5.Cate persoane infectate au fost externate la cerere in intervalul de la decizia CCR pana la aparitia legii carantinarii?”

După cum vedeţi mai jos din răspunsul transmis, în judeţ sunt doar 308 paturi pentru infectaţi cu COVID, in mai multe spitale. Doar astăzi, după ce am scăzut vindecaţii şi decedaţii am calculat că sunt 1.856 de persoane infectate în continuare. 308 ar trebui să fie internaţi, aşa că rămân 1. 548 de prahoveni care, după cum recunoaşte şi DSP Prahova, sunt în izolare la domiciliu. Totuşi, potrivit informării de astăzi a Prefecturii Prahova, “au fost efectuate verificări la 1015 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova”

Directorul interimar al DSP nu ne poate spune, însă, câte dintre aceste cazuri sunt asimptomatice sau au simptome uşoare. 

Dacă în acest moment toate locurile sunt ocupate în spitale, e foarte clar că nimeni nu va respecta legea să vă ţină 48 de ore internaţi după ce aţi fost depistaţi infectaţi. Urmaţi indicaţiile autorităţilor în ceea ce priveşte prevenţia ca să rămâneţi sănătoşi. 

 

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *