joi , 13 august 2020
Acasă / Administratie / Purtarea măştii în spaţii deschise aglomerate, obligatorie şi în Prahova

Purtarea măştii în spaţii deschise aglomerate, obligatorie şi în Prahova

De la 1 august, şi în Prahova purtarea măştii va deveni obligatorie în spaţii externe unde există aglomerări umane. Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit într-o ședință extraordinară în care a fost dezbătută și aprobată Hotărârea nr.42/2020, privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă Cu această ocazie, membrii CJSU Prahova au decis că măsura guvernului este potrivită şi pentru judeţul Prahova în care sunt înregistrate zilnic zeci de cazuri de infectare cu COVID. De la începutul pandemiei, în Prahova au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19, 1.873 de persoane. Dintre acestea, doar 229 au fost declarate vindecate , iar 79 au decedat, conform datelor furnizate de Prefectura Prahova şi DSP Prahova. 

Prin intermediul unui comunicat de presă, Prefectura Prahova explică cum se va aplica această măsură:

“Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

Hotărârea CJSU Prahova nr.42/2020 va intra în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00.

Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și  15.00-23.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii.

Decizia de astăzi a CJSU Prahova este transpunerea în aplicare a unei prime măsuri dintre cele propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (Hotărârea nr.37/2020) și aprobate de Executiv prin Hotărârea de Guvern nr.553, în data de 29 iulie. În funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil“, se arată în comunicat.

Verifică şi

Seceta in satul Udresti din Apostolache. Oamenii, ajutați de pompieri

Pompierii prahoveni asigura transport de apa pentru satul Udresti din comuna Apostolache având in vedere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *