joi , 6 mai 2021
Acasă / Social / Părinţii nu vor să audă de majorarea etapizată a alocaţiilor: “Oferta guvernului este jignitoare!”

Părinţii nu vor să audă de majorarea etapizată a alocaţiilor: “Oferta guvernului este jignitoare!”

Grupul părinţilor care luptă pentru ca statul român să respecte legea dublării alocaţiei pentru creşterea copiilor, de la 1 ianuarie, a precizat astăzi pe pagina de facebook că nu va renunţa la procesele intentate pentru obţinerea retroactivă a sumei dublate, considerând că declaraţiile făcute de premier sunt doar o formă de tergiversare a aplicării legii. 

“Astazi 27.07.2020 domnul Premier Ludovic Orban a spus , referindu-se la dublarea alocatiilor, ca ia in calcul majorarea alocatiilor ETAPIZAT , nicidecum dublarea lor: “Când vom lua o decizie, o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Vom crește alocațiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape. Procentul efectiv de creștere al alocațiilor și ritmul de creștere depind de prognozele pe care le facem. Am avut o discuție în analiza pe care am făcut-o. Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm în etape, în funcție de resursele pe care le avem. Evaluarea resurselor pe care le avem e în curs de finalizare”, a declarat premierul Ludovic Orban.

De asemenea , s-a vehiculat implementarea unor “vouchere” pentru parinti, fara a se oferi insa mai multe detalii!

Pe aceasta cale, Grupul Parintilor care lupta pentru RESPECTAREA legii tine sa faca urmatoarele precizari: consideram aceste propuneri ale guvernului ca fiind simple tergiversari de la respectarea LEGII si anunta PUBLIC ca va continua demersul juridic initiat! Oferta facuta de catre guvern esta jignitoare si nu respecta sub nici o forma litera legii! Multumim!”, se arată în postare.

În acest moment, doar 2.200 de părinţi din cei peste 17.000 care s-au înscris în grup, au completat formularul pentru înscrierea în procesul colectiv.

Cei care doresc să susţină acest demers pot completa formularul aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOqHG54GVaYiUrnpC2FBpDkct-N4oBkU8Ok59xe4ETOCZTSQ/viewform?fbclid=IwAR0wCrKdEZfHtkqP48hpwedGQm-mG5pzJvO2ApygWpOFgd-fDg9QlLGPclE

Verifică şi

Reguli pentru intrarea în biserică în Săptămâna Mare. Dacă ai strănutat sau tuşit, rămâi în curte!

Autorităţile judeţene s-au întâlnit cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române din Prahova pentru a discuta măsurile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *