joi , 22 octombrie 2020
Acasă / Evenimente / O ursoaică își caută puii loviți de tren prin gospodăriile din Busteni

O ursoaică își caută puii loviți de tren prin gospodăriile din Busteni

In noaptea de 24.07.2020 în jurul orelor 01:45 pe raza localitatii Busteni la o traversare de nivel de cale ferata un tren a lovit trei pui de urs aflati în traversare. Puii erau însotiti de femela urs care nu a fost lovită , doi din puii de urs fiind ucisi instantaneu iar al treilea a murit mai tarziu.

“Ursoaica a revenit la locul accidentului si de azi dimineata îsi cauta puii prin mai multe gospodarii deplasandu-se inclusiv pe strazile Sirenei si Prahovei în proximitatea Castelului Cantacuzino, zona intens circulata de turisti, inclusiv copii. Prin trei echipaje de jandarmi încercam sa o alungam în zona împadurita dar aceasta revine spre locul unde a avut loc accidentul”, se arată într-un comunicat al jandarmilor prahoveni.

Autoritatile  au facut solicitari catre Ministerul Mediului de unde s-a obtinut acordul pentru tranchilizare si relocare în alta zona. In acest moment o echipa de tehnicieni se deplaseaza la fata locului pentru a lua masuri in consecinta si a reloca femela urs intr-un alt areal.

S-a reușit tranchilizarea și capturarea ursoaicei. Aceasta a fost dusă în Munţii Baiului

Informații și foto ijj prahova

Foto ijj

 

 

Verifică şi

Accident in Breaza. Un camion a fost proiectat pe calea ferată și acroșat de un tren

Accident rutier in Breaza, pe DN1. Un autoturism și un autocamion care transporta cartofi sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *