vineri , 7 mai 2021
Acasă / Social / Sute de părinţi din România vor da statul în judecată. Vor alocaţiile dublate retroactiv, din ianuarie şi până acum!

Sute de părinţi din România vor da statul în judecată. Vor alocaţiile dublate retroactiv, din ianuarie şi până acum!

O ploieşteancă, mamă a trei copii, a reuşit prin intermediul reţelelor de socializare, să adune sute de părinţi din România în jurul ideii de a da statul român în judecată pentru recuperarea alocaţiilor copiilor din ianuarie şi până acum. Alina Gemănaru, care este manager de achiziţii la o firmă, spune că niciodată, în ultimii 30 de ani nu au fost bani pentru alocaţiile copiilor, deşi ei sunt viitorul acestei ţări.

„Ne-am spus mereu fiecare că oricum nu ne creştem copiii din banii de alocaţie şi am lăsat lucrurile aşa. Dar aici nu despre aceşti bani este vorba, deşi mulţi părinţi au nevoie şi de aceşti bani ca să asigure minimul necesar copiilor lor. Este vorba despre o lege care nu a fost respectată de însuşi statul român. Nici nouă, românilor, nu ne-au convenit multe, mai ales în ultima perioadă. Ne-au spus să stăm în case şi am stat, mulţi am rămas fără serviciu şi am acceptat că asta e situaţia. Ba mai mult, am plătit taxe şi impozite că aşa spune legea şi unde e lege nu e tocmeală, nu? Atunci de ce guvernanţii se pot tocmi? Şi pe o lege care priveşte viitorul ţării? Dacă legea e opţională, am putea să facem toţi aşa! Să respectăm doar ce ne convine”, spune Alina.

Aceasta s-a consultat cu mai mulţi avocaţi înainte de a decide să meargă mai departe. Aşa a aflat că poate acţiona în instanţă pentru că OUG-ul de amânare al legii care presupune dublarea alocaţiilor a picat pentru neconstituţionalitate.

„În perioada următoare vom intenta procese colective şi individuale pentru a recupera retroactiv banii pe care statul trebuia să-i dea pe alocaţiile majorate din ianuarie şi până acum. Ne va reprezenta domnul avocat Florin Ionuţ Pascu. Eu şi alţi părinţi l-am auzit pe ministrul Câţu spunând că „nu avem bani pentru prostii”, referindu-se la alocaţii! Am fost foarte indignaţi. De luni de zile, acest guvern nu poate spune nimic despre majorarea pensiilor deşi au fost de acord cu legea. Sunt prea multe adunate! Ne-am săturat să stăm în banca noastră şi să respectăm legile! Să dăm banii noştri munciţi cu greu pe taxe şi impozite pentru ca acest stat să poată administra corect şi în litera legii. Doamna Anisie (n.r. ministrul Educaţiei) ne obligă să scoatem de unde, de neunde, bani pentru tablete sau laptop-uri, pentru cursurile online. Nu a întrebat, însă, dacă toţi avem cu ce! 300 de lei lunar pentru fiecare copil nu este o sumă mare, dar dacă există această lege, ea trebuie respectată!”, a adăugat Alina.

În doar două zile, 350 de părinţi sunt de acord să dea statul în judecată pentru plata alocaţiilor.

„Sunt sigură că se vor alătura şi alţii. Pentru că aşa nu se mai poate!

“O zi grea, chiar prea grea, dar frumoasa. Astazi (n.r. ieri, 17.07.) am initiat primele demersuri juridice pentru ca legea care prevede dublarea alocatiilor copiilor de la data de 01.01.2020 sa fie respectata si pusa in aplicare de Executiv. Am putut observa ca distinsi membri ai Executivului, nu numai ca se incurca in declaratii, dar se si contrazic unii pe altii. Mai mult decat atat, nu vor sa respecte si sa puna in aplicare nici hotararea CCR, care este definitiva si obligatorie. Chiar va sunt acesti copii niste dusmani? E drept ca ei nu pot vota, insa parintii lor da. Alea jacta est!”, a postat şi avocatul Florin Ionuţ Pascu pe pagina sa de socializare.

Dacă vrei să te alături acestei cauze, înscrie-te mai întâi pe grupul Uniţi ne apărăm drepturile copiilor! Aici vei afla care sunt paşii următori ai acţiunii.

“De ce vrem sa luam atitudine? Ptr ca noi suntem vocea copiilor nostri!!! Ei neavand drept de vot nu au constituit “prioritate” niciodata!!! Iar noua parintilor ne-a fost “jena” sa vociferam, ca nu statul trebuie sa ne creasca copii! NU e vb de asta! Nici in Germania nu statul creste copii dar alocatia este de 200 euro!!! Ai nostri sunt de lumea a treia?? Bani ptr alocatii nu s-au gasit niciodata ! Si noi parintii mereu am Inghitit si mers mai departe ! AJUNGE ! Ajunge cu minciunile!!! Luptam ptr drepturile Legale banesti ( si asa infime) ale copiilor nostri! Fara JENA , fara reticente!! NU, NU statul imi creste copiii! Statul trebuie in schimb sa RESPECTE legea!!! Atat”, a scris Alina pe grup.

În urmă cu două zile, Florin Câţu susţinea că alocaţiile se vor majora, dar nu se vor dubla, pentru că nu există bani în buget.

Citiţi mai multe pe acest subiect aici:https://www.economica.net/alocatii-2020-dublarea-alocatii-cand-cresc-alocatiile-lege-alocatii-copii_187470.html

 

Verifică şi

Reguli pentru intrarea în biserică în Săptămâna Mare. Dacă ai strănutat sau tuşit, rămâi în curte!

Autorităţile judeţene s-au întâlnit cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române din Prahova pentru a discuta măsurile …

10 Comentarii

 1. Alocațiile trebuie marite sti mama a doi copii una de 4 ani una de 16ani ce mare face fan al de performanță portar la cesese tulcea .

 2. Și eu vreau sa fiu unul din părinții care da statul în judecată. Cum procedam sa luăm legătura?

  • Urmariti ce se posteaza pe grup. Trebuie sa completati un formular de inscriere in actiune. dupa care vi se va trimite un contract cu avocatul. intreaga poveste costa 150 de lei, din care 50 reprezinta taxe de judecata, 100 onorariul avocatului

  • Urmariti postarile de pe grup!

 3. Nicoleta Neagu

  Și eu sunt de acord că datul în judecată statul Român, pt.majorarea alocațiilor, un copil nu poți să-l țărănești doar cu pâine și sare,îi trebuie și haine să îmbrace și pantofi să încalțe, și multe altele un copil în ziua de azi se crește cu bani mulți.

 4. Si eu sunt second-hand cu mărirea alocațiilor

 5. Goron Roxana Gina

  Dorim alocațiile mărite.. E dreptul copiilor noștri!!!!

 6. Si eu sunt de acord
  Pentru ca si eu o sa devin mama!!
  Si domnule ministru catu copii si alocatiile lor nu sunt niste prostii!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *