luni , 26 octombrie 2020
Acasă / Administratie / Cinci cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost confirmate cu noul coronavirus

Cinci cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost confirmate cu noul coronavirus

Un nou focar de COVID-19 în Prahova, anunţă Prefectura, citind ca sursă Direcţia de Sănătate Publică. “În rândul persoanelor nou confirmate cu virusul SARS-CoV-2 se regăsesc și cinci cadre medicale (un medic, trei asistente, o infirmieră) de la o secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. A fost demarată o anchetă epidemiologică. Conducerea unității medicale și reprezentanții DSP Prahova vor decide, pe parcursul zilei, modul în care se va derula activitatea aici în perioada următoare”, se arată în comunicatul de presă. 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 587 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 24 au decedat, iar 133 au fost declarate vindecate și externate.  În ultimele 24 de ore, 11 pacienți au fost externaţi la cererea lor. În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, sunt internate 12 persoane (nouă sunt ventilate mecanic).

Trei prahoveni pozitivi la COVID, dar care aveau şi alte boli foarte grave, au decedat în cursul zilei de ieri.

 

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Verifică şi

Măsuri pentru 12 localităţi prahovene unde rata de infectare este mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori

Prin Hotărârea nr. 66/23.10.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a luat unele măsuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *