joi , 26 noiembrie 2020
Acasă / Social / Premii importante obţinute de elevii prahoveni la Concursul Naţional “Made for Europe 2020”

Premii importante obţinute de elevii prahoveni la Concursul Naţional “Made for Europe 2020”

Chiar dacă anul şcolar s-a încheiat pe 12 iunie, iar ultimul semestru s-a desfăşurat online spre nemulţumirea tuturor, mai mulţi elevi din Prahova au continuat să înveţe şi după această dată. Nu este vorba despre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională sau Bacalureatul, ci despre 22 de elevi de la clasele a II-a şi până la a-XI-a, din 12 unităţi şcolare din judeţ, care au participat până pe 30 iunie, la o olimpiada online de proiecte internaţionale în timpul pandemiei, de fapt la singura faza judeteana a acestui concurs desfasurat in Romania, unic prin modul de sustinere online si prin utilizarea unei platforme online. Totodată, proiectul a fost o modalitate de valorizare a cunoştinţelor pedagogice şi pentru 22 de cadre didactice. 

În vederea valorizării și promovării experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ, Proiectul “Made for Europe în Prahova” s-a dorit a fi varianta online a concursul național “Made for Europe 2020”, etapa județeană, care nu s-a putut desfășura în varianta sa tradițională din cauza pandemiei COVID. Proiectul s-a adresat cadrelor didactice din Județul Prahova, Romania.
Concursul național „Made for Europe” este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.C. în anul școlar 2019-2020.
Concursul Made for Europe , faza judeteana s-a susţinut pe platforma educativa online eTwinning ce oferă personalului didactico platformă de comunicare, colaborare şi schimb de informaţii, pe scurt, un spaţiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educaţională din Europa.
La “olimpada” de proiecte internaţionale, cum este numit Concursul “Made for Europe” au participat 22 de elevi de la clasa a II-a la clasa a XI-a, din 12 unităţi şcolare din Judeţul Prahova, care, au inregistrat dicursurile în care au prezentat produsele proiectelor international la care au participat în anul scolar 2019-2020. Activitatea. Online, a promovat abilitati de vorbit in public si identificarea elementelor de management de proiect din partea elevilor.
Locul I general a fost câştigat de eleva Stănescu Maria Alexandra din cadrul Liceul Tehnologic “Toma Socolescu”, municipiul Ploiești, locul al II-lea de Dragu Mihai din acelaşi liceu. Locul al III-lea l-a ocupat elevul Bălașa Ștefan Cătălin de Şcoala Gimnazială “George Emil Palade”, municipiul Ploiești.Toţi elevii s-au remarcat prin discursui remarcabile şi prin proptitudinea cu care au răspuns şi interacţionat pe platforma europeană online eTwinning,
De asemenea, în cadrul proiectului eTwinning a fost publicat şi un volum online colectiv unde profesorii coordonatori din insittutiile scolare pprahovene ce desfăşăoară proiecte europene au preyentat activităţile întreprinse https://www.academia.edu/43337910/ERASMUS_O_poveste_%C3%AEn_SPECTRU_infinit. Coperta şi numele fiind rezultatul unui concurs judeţean întreprins în cadrul instituţiilor şcolare ce au desfăşurat activităţi internaţionale în anul şcolar precedent.

Mulţumim pentru informare domnului profesor Marian Dragomir!

Verifică şi

Proiect european pentru susţinerea orientării în carieră a elevilor din CE “Virgil Madgearu” din Ploieşti

În  vreme ce majoritatea elevilor nu ştiu spre ce carieră să se îndrepte, cei din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *