sâmbătă , 24 octombrie 2020
Acasă / Economic / Granturi pentru firmele româneşti afectate de pandemie

Granturi pentru firmele româneşti afectate de pandemie

Secretarii de stat Liviu Rogojinaru şi Daniela Nicolescu au avut astăzi o nouă rundă de consultări cu reprezentanții mediului de afaceri pe tema accesării schemelor de sprijin pentru companiile afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus. La discuții au participat secretarul de stat în MEEMA Emil-Răzvan Pîrjol şi secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Dragoş Preda.

Discuțiile s-au axat pe identificarea codurilor CAEN afectate de pandemie și pe stabilirea condițiilor de eligibilitate pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile alocate pentru repornirea activității IMM-urilor, capital de lucru și investiții.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a prezentat celor prezenți cele trei programe propuse de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Firmele care nu au avut angajați vor primi granturi în valoare de 100 milioane de euro,  alte 350 milioane de euro vor merge spre companiile din domeniile cele mai afectate de criză și 550 milioane de euro se vor îndrepta spre companiile care vor să investească în repornirea producției. Este o șansă pentru firmele românești de a reveni pe piață şi a răspunde noilor realități economice, de aceea e important ca selecţia să fie una corectă, iar fondurile să fie accesate cât mai rapid şi mai eficient”, a transmis oficialul MEEMA.

În acest context, secretarul de stat Liviu Rogojinaru a informat şi despre celelalte programe pentru companii: Star-Tech Innovation (Noul program Start – UP) şi programul pentru Comerţ, o ediţie actualizată care are în vedere sprijinirea retailerilor a căror activitate a fost afectată pe perioada stării de urgență şi alertă.

Totodată, secretarul de stat Daniela Nicolescu a amintit și despre proiectul aflat încă în lucru între MEEMA, Ministerul Fondurilor Europene și Autoritatea pentru Digitalizarea României, prin care se urmărește digitalizarea IMM-urilor prin oferirea de vouchere pentru achiziția unor servicii IT, finanțate din fonduri europene, prin care întreprinderile mici și mijlocii românești să ajungă să fie cât mai competitive într-o economie tot mai digitalizată.

Reprezentanții mediului de afaceri au transmis propuneri pentru acordarea acestor fonduri, care vor fi analizate în cadrul consultărilor în derulare dintre Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Fondurilor Europene şi Comisia Europeană. Banii pentru aceste programe de sprijin provin din fonduri europene din exerciţiul financiar 2014-2020, ceea ce aduce cu sine oportunitatea accesării și folosirii lor în perioada imediat următoare, până la finalul anului 2020.

comunicat de presa

Verifică şi

Cererile unice de plată pentru campania agricolă 2020 se depun până pe 15 iunie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) reamintește tuturor beneficiarilor că data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *