luni , 26 octombrie 2020
Acasă / Social / Prahova: Rata de promovare a Bacalureatului în pandemie a fost de 67,35%, mai mică decât anul trecut

Prahova: Rata de promovare a Bacalureatului în pandemie a fost de 67,35%, mai mică decât anul trecut

Rezultate slabe la Bacalaureat în Prahova, unde  rata de promovare înainte de contestaţii este de 67, 35%.  Din sesiunea curentă, rata de promovare este 74,70%, iar din sesiunile anterioare, 26,60%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 3,92%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 3.780 de candidați, dintr-un total de 5.618 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 4.755 de candidați sunt din promoția curentă, iar 857 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 208 de candidați au absentat, iar 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Astfel, 16 candidați au obținut media 10, 111 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 241 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului, iar 295 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie. La nivel naţional, rata de promovare în această sesiune a fost de 62,9%.

comunicat de presa ISJ Prahova

Verifică şi

Expoziţie cu vânzare. Sfârşit de săptămână cu meşteşuguri la Ploieşti

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova invită iubitorii de frumos şi tradiţie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *