miercuri , 20 ianuarie 2021
Acasă / Social / Prahova: Contestaţiile nu au modificat prea mult notele elevilor la Evaluarea Naţională

Prahova: Contestaţiile nu au modificat prea mult notele elevilor la Evaluarea Naţională

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea  2 – 27 iunie, 2020. Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, la nivelul județului Prahova proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 80,09 (5132 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale. Numărul candidaților cu media generală de 10 a rămas neschimbat: 12. Au fost depuse 781 de contestații.

După prima corectare, la proba de Limba și literatura română, 5.635 de candidați (88 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 85 de candidați au obținut nota 10. La Matematică, 4.818 de candidați (75,2 %) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 105 de candidați au obținut nota 10.

În urma contestaţiilor, la proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5.615 candidați (87,61%), iar 85 candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 4810 candidați (75,12 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 104 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Concret, în urma recorectării, 20 de lucrări au primit note mai mari la limba română, în vreme ce la matematică au fost punctate mai mult ,8 lucrări. 

Rata de participare la evaluarea națională a fost de 95 %: 6401 de candidați prezenți (dintr-un total de 6734 de candidați înscriși). Nu au existat cazuri de elevi eliminați din motive de fraudă.

Examenul de evaluare  națională pentru elevii clasei a VIII-a  reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă  a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 8 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Verifică şi

Video: Dreptul la replică al fostului director de la CE “Virgil Madgearu” din Ploieşti faţă de schimbarea sa din funcţie

„Consider că am avut un mandat de director cu provocări, frumos, un mandat performant!” a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *