joi , 26 noiembrie 2020
Acasă / Turism / De vineri, la Sinaia, se deschide Târgul cu bunătăţi şi dichisuri!

De vineri, la Sinaia, se deschide Târgul cu bunătăţi şi dichisuri!

După o pauză destul de lungă, corturile  albe, pline cu delicatese, ale TÂRGULUI CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI  vor putea fi vizitate, iar, la Sinaia. Între 26 și 28 iunie, producătorii vor fi pregătiți să vă îmbie cu preparate delicioase naturale și artiștii talentați și dăruiți să vă încânte cu dichisuri. În plus,veți găsi și aer curat, de munte, verde crud și multă liniște.

La TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI veţi găsi mereu doar produse de calitate, făcute în cantități și serii limitate de producatori tradiţionali, meșteri populari și artiști handmade.

“Ar fi și păcat să ratați bunătățile aduse de prin toată țara: brânză și specialităti din branză de oaie și vacă de la Fundata, de la familia Bangala, , unul dintre cei mai apreciați producători din România, preparate din carne de porc și vită de la Gligaru de Jos, din Argeș sau compoturi, siropuri, zacuscă și specilități cu tarhon și sfeclă în oțet, de pe dealurile Uilei, din Mureș. Turta dulce pictată manual, covrigii, ciocolata de casă, plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, cu mirosul inconfundabil de zahar ars, dulcele oriental în felurite forme, dar cu mulță nucă sau fistic coapte sunt doar câteva dintre dulciurile din copilărie pe care le veți găsi la Sinaia.

Și pentru că de fiecare dată aducem noutăți, iată că de data aceasta veți putea degusta și cumpăra sirop de salcâm și soc, la care s-a păstrat inflorescența și s-a adăugat un strop de lâmâie și câteva frunze de mentă, dulceața de cireșe amare cu coniac, toate făcute la Teliu, în Brașov, chiar la plantația de trandafir de Damasc. Mai mult decât atât, iubitorii de dulce vor găsi un stand numai cu dulciuri naturale artizanale, făcute la Breaza: cornulețe cu cireșe amare în sos de unt și burgundy, cozonac cu bezea de nucă și ciocolată, smărăndițe cu vișine în sos de unt, smărăndițe cu ciocolată și portocale, poale’n brâu cu brânză dulce și telemea sau plăcintă cu sos de unt și gutuie coaptă.

Meșterii și artiștii de la târg își vor prezenta creațiile trudite, pe toată perioada târgului, imposibil să nu găsiți ceva care să nu vă placă: decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, din plantația proprie, tablouri din fir continuu de sârmă, bijuterii din pietre semiprețioase, jucării croșetate, obiecte din ceramică pictate manual, obiecte decor din hârtie, bijuterii unicat din pietre spectaculoase și genți de inspirație etnică.

Veți găsi cu siguranță ceva bun și frumos dacă veți intra în târg, mult mai multe decât cele descrise mai sus.

Și cum Sinaia este cunoscută pentru minunatele peisaje, aer curat, pădure și locuri cu istorie, cu siguranță veți reuși să vă relaxați și să vă oxigenți mintea și trupul odată ajunși acolo. Așadar, o mulțime de motive pentru a ieși din oraș și a pleca spre munte, la Sinaia”, ne îmbie organizatorii, printr-un comunicat de presă.

Verifică şi

Weekend cu târg cu bunătăți și dichisuri la Sinaia

TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI va fi în Sinaia și în acest week-end, in perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *