luni , 26 octombrie 2020
Acasă / Administratie / Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă, dar cu unele măsuri de relaxare! Află ce vom putea face după 15 iunie!

Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă, dar cu unele măsuri de relaxare! Află ce vom putea face după 15 iunie!

În urma unei şedinţe cu membrii Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis a ieşit cu declaraţii în ceea ce priveşte măsurile de relaxare de după 15 iunie. 

După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante si locuri de joacă. Vor fi permise evenimentele private cu 20 de persoane in interior si 50 de persoane in exterior. 

Pentru a veni in sprijinul părintilor va fi posibila dupa 15 iunie, redeschiderea grădinitelor, creşelor şi after school-uri private. Va fi posibila redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme de distanţare foarte stricte. 

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare cu respectarea regulamentelor“, a precizat preşedintele.

În ceea ce priveşte măsurile de izolare la domiciliu şi autoizolare, preşedintele a precizat că “se va renunţa acolo unde e posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem lucra în România în relaţia cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic-sub 5 cazuri la milionul de locuitori, în ultimele 14 zile. Nu se califică Italia, Spania, Belgia, Franţa, Olanda, Suedia etc.

“Pentru că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, ne face să fim precuaţi. Se impune prelungirea stării de alertă, dar mai simplu, cu mai puţin restricţii impuse, dar nu putem continua fără starea de alertă. Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate: distanţarea, portul măştii în interior, evitarea marilor aglomerări”, a mai spus Iohannis.

Guvernul va dezbate în şedinţă aceste măsuri, dar măsurile vor fi mai puţine decât sunt acum în vigoare. Ele însă, vor trebui să fie votate în parlament.

“Mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbatere această prelungire. dragi parlamentari, fiţi responsabili! Virusul nu dispare printr-un vot în parlament. Sprijiniţi guvernul! Guvernul a luat cele mai bune măsuri!”, a încheiat Iohannis.

Parlamentarii PSD au precizat că motivele date de preşedinte nu sunt suficiente pentru ca ei să voteze prelungirea stării de alertă. 

Declarație de presă susținută de Președintele României, @Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 9 iunie 2020

 

Verifică şi

Măsuri pentru 12 localităţi prahovene unde rata de infectare este mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori

Prin Hotărârea nr. 66/23.10.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a luat unele măsuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *