marți , 19 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Studiul de fezabilitate aproape gata, pentru reţeaua de distribuţie a gazelor pe Valea Slănicului

Studiul de fezabilitate aproape gata, pentru reţeaua de distribuţie a gazelor pe Valea Slănicului

Locuitorii de pe Valea Slănicului mai au de aşteptat până când vor beneficia de gaze naturale în gospodărie. În toamna acestui an ar putea începe procedura de achiziţie destinată proiectării şi execuţiei, anunţă Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Deocamdată nu este gata nici studiul de fezabilitate, dar elaborarea acestui act esenţial se apropie de final.  Potrivit documentaţiei tehnice, 8 comune cu satele aferente şi un oraş vor beneficia de gaze naturale, reţeaua de distribuţie întinzându-se pe 306 km. 

“Astăzi vin cu un anunț mult așteptat de către locuitorii de pe Valea Slănicului – se apropie de final elaborarea studiului de fezabilitate pentru rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

Astfel, din toamnă, când documentația va fi gata, putem lansa procedura de achiziție destinată proiectării și execuției rețelei de distribuție a gazelor naturale pentru comunele Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.

Vorbim despre o rețea de distribuție de circa 306 kilometri, estimată conform ridicărilor topografice din toate cele nouă localități de pe Valea Slănicului.
Lucrările sunt finanțate în cadrul unui contract de asociere încheiat între Consiliul Județean Prahova și localitățile Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.

Contribuția financiară a CJ Prahova pentru realizarea studiului de fezabilitate destinat înființării rețelei de distribuție a gazelor naturale în cele nouă localități a fost aprobată în ședința ordinară din luna mai, respectiv suma de 790.000 de lei. Fiecare dintre cele nouă localități are contribuția proprie calculată în funcție de lungimea rețelei estimate de distribuție a gazelor naturale, în total fiind vorba despre 270.000 de lei.

Conform documentației tehnice, rețeaua de distribuție va fi împărțită astfel:

 Orașul Slănic – 54,73 km
 Comuna Aluniș – 35,44 km
 Comuna Bertea – 37,76 km
 Comuna Cocorăștii Mislii – 21,05 km
 Comuna Cosminele – 16,31 km
 Comuna Dumbrăvești – 38,95 km
 Comuna Ștefești – 24,29 km
 Comuna Vărbilău – 46,12 km
Comuna Vîlcănești – 31,51 km.”

Verifică şi

Şcolile se redeschid pe 8 februarie, doar dacă numărul îmbolnăvirilor de covid 19 nu va creşte iar

După ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că şcoala va reîncepe cu elevii în unităţile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *