luni , 13 iulie 2020
Acasă / Evenimente / O persoană anchetată pentru tâlhărie şi furt a ajuns la spital, din custodia poliţiei

O persoană anchetată pentru tâlhărie şi furt a ajuns la spital, din custodia poliţiei

După ce în mass-media locale ar fi apărut o ştire potrivit căreai unul dintre cei audiaţi ieri după percheziţiile la persoane bănuite de furt din locuinţe şi autoturisme, s-ar fi operat de urgenţă pentru că ar fi fost bătut de către poliţişti, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova face următoarele precizări:

“În cursul zilei de ieri, polițiștii de investigații criminale au desfășurat percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de tâlhărie furt din locuințe și din auto, ocazie cu care mai multe mandate de aducere au fost puse în executare. Una dintre persoanele conduse la sediul poliției a acuzat dureri, fiind solicitată intervenția ambulanței. Persoana a fost transportată la spital, unde a rămas pentru investigații medicale.
În vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale, a fost sesizată unitatea de parchet competentă”

 

Vă reamintim că în cursul zilei de 27 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat 16  percheziții pe raza județului Prahova, la  domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie, furt din locuințe, furt din auto și infracțiuni la regimul rutier. 12 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuințe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajați ai unor societăți de distribuție energie electrică/gaze, sau ar dori să ofere  bunuri în amintirea unor rude decedate și distrăgând atenția părților vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani. Totodată, persoanele menționate ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părți vătămate, prin violență. De asemenea, în activitatea infracțională, aceștia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deține acest drept.

De la locațiile vizate, au fost ridicate sume de bani ce par a proveni din  activitatea infracțională.

12 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 50.000  de  lei.

În urma administrării probatoriului, 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unității de parchet pentru  dispunerea de măsuri preventive.

 

Verifică şi

Patru copii au ajuns la spital în urma unui accident rutier, la Sinaia

Accident rutier in Sinaia, strada Zamora. Un auto s-a răsturnat cu un adult și 4 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *