marți , 7 iulie 2020
Acasă / Evenimente / Percheziţii la contrabandişti de arme neletale din Prahova şi Timiş

Percheziţii la contrabandişti de arme neletale din Prahova şi Timiş

Astăzi, 26 mai, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, au efectuat trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și vânzarea sau oferirea spre vânzare de detectoare de metale fără autorizație.

 Polițiștii au descins la două locații din județul Timiș și una din municipiul Ploiești, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și vânzarea sau oferirea spre vânzare de detectoare de metale fără autorizație.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, în perioada ianuarie – mai a.c., persoanele vizate ar fi vândut, prin curierat, arme neletale și detectoare de metale provenite din țările UE, fără a deține autorizațiile necesare desfășurării acestei activități.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, precum 19 arme neletale, diverse accesorii, muniția corespunzătoare de calibre diferite, articole pirotehnice a căror deținere este interzisă (aproximativ 25 kg), 3 detectoare de metale.

Cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni pirotehnice fără drept.

Au fost puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliției pentru audiere.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ploiești, respectiv ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

comunicat IJP Prahova

fotografie cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Percheziții în Prahova, Ilfov și Bucuresti la falsificatori de declarații

În această dimineață, poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *