luni , 13 iulie 2020
Acasă / Administratie / Primăria Ploieşti a câştigat licitaţia pentru creşa Upetrom cu 1,3 milioane de lei

Primăria Ploieşti a câştigat licitaţia pentru creşa Upetrom cu 1,3 milioane de lei

Primăria Ploieşti a câştigat licitaţia pentru achiziţia creşei Upetrom, chiar dacă s-a înscris în cursă cu o zi înainte de licitaţie şi a concurat alături de dezvoltatori imobiliari importanţi. Creşa a fost câştigată la preţul de 1,3 milioane de lei, bani care reprezintă plata chiriei pe 7 ani şi pe care municipalitatea îi dădea societăţii Upetrom. Rămâne acum ca şi Consiliul local să aprobe achiziţia. 

Pe pagina sa de socializare, primarul Adrian Dobre a povestit cum s-a reuşit cumpărarea creşei pe ultima sută de metri.

“Sunt bucuros să vă anunț că, ieri, am câștigat licitația pentru achiziția Creșei Upetrom din Ploiești, mai ales că am fost anunțați că va fi scoasă la vânzare cu o zi înainte de licitație, în cadrul procedurilor de insolvență a societății Upetrom.
Am reușit, astfel, să readuc creșa în proprietatea ploieștenilor. Ei au construit-o, din banii și prin munca lor, a celor care au lucrat la Uzina 1 Mai. Iar ca un amănunt, care însă nu este un simplu detaliu, am licitat împotriva dezvoltatorilor imobiliari.

➡️Suma licitată este de 1.337.000 lei, cu ea am reușit să depășim celelalte 4 oferte propuse în cadrul negocierii.
➡️1.337.000 lei reprezintă plata chiriei pentru aproximativ 7 ani de zile, chirie pe care Primăria Municipiului Ploiești o plătește lunar societății Upetrom (3000 euro/lună).
➡️Cu această sumă am achiziționat imobilul de peste 900 mp în care funcționează creșa + peste 2.500 mp de teren.
➡️Dar cel mai important este faptul că avem locuri asigurate pentru micuții ploieșteni, iar personalul va avea în continuare un loc de muncă stabil, dacă, in următoarea ședință, Consiliul Local va aproba achiziția.

Trebuie să știți că eu, alături de viceprimarii George Pană și Cristian Ganea, am fost mandatat de Consiliul Local pentru a participa la licitație, fără să ni se impună o sumă limită, așa cum se speculează deja în mediul online. Nici nu ar fi fost posibil de altfel, orice sumă devenită publică prin HCL ar fi fost imediat aflată de ceilalți ofertanți interesați.
În mod bizar, viceprimarul Ganea a renunțat în ultimul moment, iar la licitație am fost prezent doar eu cu George Pană.

Am încredere că membrii Consiliului Local înțeleg oportunitatea, dar și necesitatea acestei achiziții. Să nu uităm că cererea pentru locuri la creșă este în continuă creștere în Ploiești”.

Verifică şi

Controale în piețe, terase, magazine și alte spatii publice în Prahova

În perioada 03-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *