Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video reportaj: Uite cât de frumoasă este Grădina Botanică de la Bucov şi sera inaugurată astăzi!

22 mai 2020
Share:
Video reportaj: Uite cât de frumoasă este Grădina Botanică de la Bucov şi sera inaugurată astăzi!

În prezenţa câtorva persoane, astăzi a fost inaugurată sera din cadrul Grădinii Botanice la Bucov,  investiţie în valoare de 2 milioane de lei, realizată de Consiliul Judeţean Prahova, instituţie în administrarea căreia se află Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova. Sera are un spaţiu destinat plantelor exotice, o sală de lecţii şi conferinţe, un birou administrativ şi un microlaborator pentru studii şi cercetare.

https://youtu.be/r6tknCM3VZo

Evenimentul s-a bucurat şi de expoziţia artistului plastic Ştefan Ciprian Olteanu, care a suprins pe toţi cei prezenţi cu lucrări făcute ca pentru grădina botanică, toate fiind confecţionate din materiale din natură, îmbinate admirabil.

https://youtu.be/yXpXF7ZUe5A

Vizitatorii  au ocazia să vadă pe lângă cele 300 de specii de arbori şi arbuşti, plante şi flori ornamentale din incinta grădinii și aceste plante de interior (ce se află în seră), deosebit de frumoase și rare.

https://youtu.be/nHiwjvjUJvs

Amenajarea ,,Grădinii Botanice Bucov” a început în toamna anului 2008, fiind amplasată pe o suprafaţă de aproximativ 15 ha, în partea de vest a Parcului Memorial ,,Constantin Stere.

https://youtu.be/TnBi7mY6LoQ