vineri , 7 mai 2021
Acasă / Afaceri / Video-Afacere de pandemie: Carmen Avramescu face măşti textile colorate, dar şi unele speciale, pentru terapeuţi

Video-Afacere de pandemie: Carmen Avramescu face măşti textile colorate, dar şi unele speciale, pentru terapeuţi

Până în declanşarea pandemiei, Carmen Avramescu din Ploieşti avea o firmă care producea sisteme de purtare pentru bebeluşi, Happy Hug,  şi costume pentru diverse evenimente. Odată cu regulile impuse de starea de urgenţă, Carmen şi-a văzut afacerea pusă pe butuci. Mămicile nu mai cumpărau sisteme pentru că nu mai ieşeau la plimbare cu bebeluşii, iar de costume de închiriat nici nu se mai punea problema câtă vreme au fost interzise întâlnirile între mai mulţi oameni, iar şcolile s-au închis. Lipsa măştilor de protecţie i-a dat repede ideea de a coase aşa ceva.

“Iniţial ne-am speriat şi am închis activitatea, văzând ce se întâmplă. Şi de data asta ne-au salvat clienţii care au insistat să facem măşti, pentru că nu erau pe piaţa acelea chirugicale. Iniţial am refuzat primele comenzi pentru că nu eram sigură că asigură protecţie. am făcut un sondaj de piaţă, am trimis materialele la testat, ulterior am găsit autoritatea competentă care să testeze. Profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de fizică din Iaşi ne-a testat masca cu două straturi şi pusă lângă una FFP2 şi ne-a spus că este bună. Avem şi filtre care se pot pune pentru o protecţie suplimentară”, a povestit Carmen

Nu a fost uşor, a trebuit să renunţe la o parte dintre angajaţi pentru că simţea că nu ar face faţă să plătească salariile lor câtă vreme treaba nu mai mergea ca înainte. Dar acum, cu restrângerile de rigoare, se bucură să fie pe linia de plutire, ca mai toţi afaceriştii în acest moment.

Carmen nu s-a oprit aici, pentru că există domenii în care este absolut necesar ca oamenii să vadă gura.

“În acest moment, 80% dintre comenzi sunt pentru măştile speciale cu insert transparent în dreptul gurii, care au apărut tot la cererea clienţilor: psihologi, psihoterapeuţi, medici, care fac terapii cu copii cu diverse deficienţe logopedice sau de auz. Este masca clasică, adaptată. Recroită. Acoperă nasul şi fereastra e suficient de depărtată. Ca să nu se aburească se poate folosi un marker special care se găseşte la magazinele care vând produse pentru înot”, explică Carmen.

A fost o provocare inclusiv să găsească materialul necesar pentru fereastra măştii pentru că plasticul respectiv trebuie să reziste la spălat şi să permită coaserea. Carmen nu ştie cât timp o să mai facă măşti, dar câtă vreme se cer, este bine. Încet, încet, au reînceput comenzile şi pentru sisteme de purtare de când s-au mai relaxat măsurile. Carmen a luat această criză ca pe o lecţie şi a descoperit că cel puţin deocamdată, s-a descurcat să iasă din impasul financiar care s-ar fi produs dacă nu îi venea ideea să se reprofileze. Şi pentru că nu se cer numai măşti, altelierul ploieştencei a început să producă bonete şi halate pentru cadrele medicale.

Verifică şi

Cifră de afaceri mai mică în 2020 pentru firmele prahovene din domeniul serviciilor profesionale, confecţii şi HORECA

Potrivit unui sondaj realizat de Camera de comerţ şi Industrie Prahova, cifra de afaceri realizată …

2 Comentarii

  1. Unde se gasesc mastile cu fereastra si cit costa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *