miercuri , 23 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Până în toamnă, autorităţile din Azuga promit locuinţe pentru sinistraţii de pe strada Umbroasă

Până în toamnă, autorităţile din Azuga promit locuinţe pentru sinistraţii de pe strada Umbroasă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, a ajuns astăzi la Azuga, pentru a vedea în ce condiţii trăiesc cetăţenii ale căror locuinţe au fost afectate de alunecarea de teren din 10 aprilie şi care s-au mutat în nişte containere provizorii, la câteva zile de la incident. Cinci hectare de teren de pe muntele Sorica au luat-o la vale şi au blocat cursul râului Azuga, conducând la inundarea locuinţelor de pe strada Umbroasă. 125 de persoane au fost evacuate chiar în acea seară. 

Citeste pe acelasi subiect: https://prahovaeconomica.eu/2020/04/10/video-150-de-oameni-disperati-fug-din-calea-unei-alunecari-de-teren-la-azuga/

Potrivit Prefecturii Prahova, “la finalul vizitei s-a declarat mulțumit de modul în care au evoluat lucrurile în ultima lună, de starea de spirit a familiilor care s-au mutat în locuințele modulare și a promis că va reveni. Și-a exprimat, totodată, speranța ca, în decursul acestui an, Primăria Azuga să demareze lucrările la noi locuințe, astfel încât iarna să nu-i prindă pe acești oameni în cele 20 de containere oferite, ca soluție temporară, din rezerva de stat”

video si foto Prefectura Prahova

 

“Situaţia mi se pare foarte bună. Am discutat şi cu locatarii şi am asigurări şi de la domnul primar că până în toamnă se va ajunge la construcţia unor locuinţe definitive. Domnul primar a luat măsuri inclusiv de consolidare a versantului din spatele nostru. Este o schimbare în bine faţă de data la care am venit iniţial. În condiţiile date este situaţia cea mai bună. Înţeleg că soluţia e cea dea a construi nişte locuinţe pe structură metalică, soluţie care se poate face în două luni”, a declarat Sorescu.

Verifică şi

Mai multe unităţi şcolare din Prahova au trecut la cursurile exclusiv on-line, după ce câteva cadre didactice s-au îmbolnăvit de Covid-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit luni, 21 septembrie, în ședință extraordinară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *