marți , 26 mai 2020
Acasă / Social / Doliu în comunitatea didactică din Ploieşti: Profesorul de limba română Oliviu Găzdac a decedat!

Doliu în comunitatea didactică din Ploieşti: Profesorul de limba română Oliviu Găzdac a decedat!

Profesorii din Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești anunță, cu profund regret, “trecerea întru nemurire” a remarcabilului profesor de limba și literatura română, director al Colegiului în perioada 1993 – 1996 și inspector școlar, OLIVIU GĂZDAC.

“Un om de o deosebită ținută morală și intelectuală, un exemplu de dăruire profesională pentru generații și generații de elevi cărora le-a insuflat pasiunea pentru studiu, dar și pentru colegii, pe care, cu infinită generozitate, i-a considerat prieteni, și, mai ales, un model de modestie și delicatețe sufletească ne va rămâne tuturor în minte, pentru eternitate.
Trăitor într-o lume a frumosului, a sensibilității, pasionat de lectură, de studiu și de cercetare, distinsul profesor OLIVIU GĂZDAC ne-a oferit cu discreție și bunăvoință, cu vorba blândă și așezată a dascălului ardelean, din prea-plinul minții și sufletului său de visător, de idealist, așa cum se considera. Literatura i-a fost leagăn și i-a dat puterea să viseze, și să scrie, iar această dorință le-a fost insuflată și elevilor, de-a lungul carierei strălucite de profesor, pentru care cu toți îi suntem recunoscători.
Pregătindu-și cu dorită înțelepciune „prezentul trecutului”, profesorul OLIVIU GĂZDAC mărturisea o fărâmă de suflet: „Scriu pentru că mi-e teamă că nu mă voi mai întâlni cu mine însumi așa cum încă mai sunt…”. Noi, cei ai amintirii, mărturisim, de asemenea, profunda recunoștință pentru onoarea de a-i fi fost elevi, colegi, prieteni, discipoli în cariera de profesor, dar mai ales pentru a-l fi cunoscut în calitatea cea mai de preț a distinsului dascăl, aceea de OM.
Dumnezeu să îi odihnească veșnic sufletul bun și generos!”, a postat pe pagina de socializare, directorul de acum al Colegiului Naţional I.L. Caragiale, Carmen Băjenaru.

Verifică şi

Ziua dreptului internaţional umanitar, marcată la Ploieşti, prin mai multe evenimente deosebite online

Asociatia Română de Drept Umanitar Filiala Prahova a marcat cea de-a VII-a editie a Zilei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *