miercuri , 23 septembrie 2020
Acasă / Social / Doliu în comunitatea didactică din Ploieşti: Profesorul de limba română Oliviu Găzdac a decedat!

Doliu în comunitatea didactică din Ploieşti: Profesorul de limba română Oliviu Găzdac a decedat!

Profesorii din Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești anunță, cu profund regret, “trecerea întru nemurire” a remarcabilului profesor de limba și literatura română, director al Colegiului în perioada 1993 – 1996 și inspector școlar, OLIVIU GĂZDAC.

“Un om de o deosebită ținută morală și intelectuală, un exemplu de dăruire profesională pentru generații și generații de elevi cărora le-a insuflat pasiunea pentru studiu, dar și pentru colegii, pe care, cu infinită generozitate, i-a considerat prieteni, și, mai ales, un model de modestie și delicatețe sufletească ne va rămâne tuturor în minte, pentru eternitate.
Trăitor într-o lume a frumosului, a sensibilității, pasionat de lectură, de studiu și de cercetare, distinsul profesor OLIVIU GĂZDAC ne-a oferit cu discreție și bunăvoință, cu vorba blândă și așezată a dascălului ardelean, din prea-plinul minții și sufletului său de visător, de idealist, așa cum se considera. Literatura i-a fost leagăn și i-a dat puterea să viseze, și să scrie, iar această dorință le-a fost insuflată și elevilor, de-a lungul carierei strălucite de profesor, pentru care cu toți îi suntem recunoscători.
Pregătindu-și cu dorită înțelepciune „prezentul trecutului”, profesorul OLIVIU GĂZDAC mărturisea o fărâmă de suflet: „Scriu pentru că mi-e teamă că nu mă voi mai întâlni cu mine însumi așa cum încă mai sunt…”. Noi, cei ai amintirii, mărturisim, de asemenea, profunda recunoștință pentru onoarea de a-i fi fost elevi, colegi, prieteni, discipoli în cariera de profesor, dar mai ales pentru a-l fi cunoscut în calitatea cea mai de preț a distinsului dascăl, aceea de OM.
Dumnezeu să îi odihnească veșnic sufletul bun și generos!”, a postat pe pagina de socializare, directorul de acum al Colegiului Naţional I.L. Caragiale, Carmen Băjenaru.

Verifică şi

GCS: Elevii bolnavi sau care au rude bolnave cu care locuiesc pot face doar cursuri on-line!

Medicul de familie sau medicul curant va da o adeverinţă medicală pentru copiii care sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *