sâmbătă , 15 august 2020
Acasă / Economic / Controale în magazine: Află pentru ce au deschis poliţiştii din Prahova două dosare penale!

Controale în magazine: Află pentru ce au deschis poliţiştii din Prahova două dosare penale!

În perioada 12-14 mai, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au fost organizate și desfășurate  acțiuni cu efective mărite,  pe linia descoperirii activităților ilicite în domeniul achiziționării și comercializării materialelor sanitare, în special alcool, pe raza judeţului. Nu toate mărfurile controlate erau conforme sau aveau documente justificative aşa că poliţiştii au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale, verificând 161 de agenţi economici. 

Amenzile au depăşit 580.000 de lei, iar ca măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 12.400 de lei, constând în diverse produse alimentare și nealimentare, dintre care 66 litri alcool sanitar, 61 litri clor, 52 litri diverse soluții de curățenie, precum și 188 de bucăți măști de protecție.

Totodată, poliţiştii au constatat şi două infracțiuni, se arată în comunicatul de presă al IPJ Prahova.

La o societate comercială au fost găsite expuse la vânzare mai multe artificii din categoria F1, destinate ornării torturilor aniversare, pentru care administratorul societății nu a putut pune la dispoziţie documente legale de provenienţă şi autorizaţie pentru comercializarea articolelor pirotehnice. În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 R privind regimul materiilor explozive. De asemenea, s-a constatat că agentul economic a comercializat diverse bunuri, în urma cărora a obţinut venituri pe care nu le-a fiscalizat în totalitate prin intermediul casei de marcat, rezultând o sumă nejustificată în plus de 273 de lei, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 1.500 lei conform OG nr. 28/ 1999 precum şi confiscarea sumei de 273 lei.

Un alt agent economic a comercializat mărfuri din gestiunea proprie, obținând venituri pe care nu le-a fiscalizat pe casa de marcat electronică din dotarea unității, în cuantum de 180 lei, sumă pentru care nu a eliberat bonuri fiscale clienților persoane fizice și de asemenea, a oferit spre vânzare mărfuri fără proveniență legală. Față de cele constatate, s-a luat măsura sancționarii contravenționale a agentului economic în conformitate cu prevederile OUG 28/1999 Rep., cu amendă în cuantum de 1.500 lei, iar conform Legii nr.12/1990 Rep, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, suma de bani nefiscalizată și bunurile fără proveniență legală fiind confiscate. Totodată, agentul economic a oferit spre vânzare mai multe obiecte de vestimentație purtând însemnele și denumirea unor mărci înregistrate, despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute. Având în vedere cele constatate, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 84/1998.

fotografie cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Cererile unice de plată pentru campania agricolă 2020 se depun până pe 15 iunie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) reamintește tuturor beneficiarilor că data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *