vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / De pe 15 mai, instanţele de judecată din Prahova îşi reiau activitatea. Vezi în ce condiţii!

De pe 15 mai, instanţele de judecată din Prahova îşi reiau activitatea. Vezi în ce condiţii!

De vineri, 15 mai 2020, data încetării stării de urgență dispusă pe teritoriul  României, Curtea de Apel  Ploiești și instanțele arondate își reiau activitatea de judecată.

Listele de ședință vor fi structurate în loturi de dosare,  stabilite la intervale orare diferite, fiecare lot având un număr cuprins  între  3 – 5 dosare. Aceste intervale vor fi stabilite atât pentru cauzele suspendate, dar și  pentru cele care au deja fixate termenele de judecată, datorită lipsei timpului necesar emiterii unei noi citații.

Participanții la procedurile judiciare vor avea acces în sălile de ședință cu 10 minute anterior intervalului orar în care sunt fixate cauzele respective și numai după completarea pe proprie răspundere a chestionarului pus la dispoziție privind contactul cu persoane confirmate sau suspecte de infectare cu coronavirusul (SARS – CoV-2), sau care au călătorit în zonele de risc menționate de Departamentul de Situații de Urgență.

Listele de ședință vor fi publicate pe site-ul al Curții de Apel Ploiești cu cel puțin două zile înaintea termenului stabilit pentru ședința de judecată, pentru a se asigura o informare corectă și în timp util, a publicului și justițiabililor, cu excepția cauzelor urgente, în conformitate cu dispozițiile legale.

Toţi participanţii la activitatea de judecată vor purta măşti de protecţie (opţional mănuşi şi viziere).

În scopul prevenirii infectării cu coronavirus (SARS – CoV-2) sau alte infecţii respiratorii,  pe perioada epidemiei cu acest virus, rămâne în vigoare solicitarea  de a se evita prezenţa la sediul instanţei, dacă aceasta nu este absolut necesară.

Prin utilizarea aplicaţiei Info Dosar, transmiterea documentelor, exclusiv, în format electronic, urmând a se accesa www.caploiesti.ro, precum şi http://portal.just.ro.

Programul cu publicul în cadrul Curții de Apel Ploiești se va desfăşura, astfel :

Compartimentul Arhivă: zilnic, orele 09.00-12.00;

Compartimentul Arhivă: Joi, orele 14.00-15.00 pentru programul cu deţinuţii; Compartimentul Registratură: zilnic, orele 09.00-12.00;

Biroul de Relaţii şi Informaţii Publice: zilnic, orele 09.00-12.00.

Pentru a veni în sprijinul justiţiabililor care nu au acces la mijloacele de comunicare electronică, şi a evita o supraaglomerare la compartimentele Arhiva, Registratură şi Biroul de Relaţii şi Informaţii Publice, în sediul Curţii de Apel Ploieşti se va amplasa o cutie poştală special destinată pentru depunerea corespondenţei/înscrisurilor de către justiţiabili, ce va fi poziţionată la intrarea în instituţie, sub paza personalului din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

comunicat de presa

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *