vineri , 10 iulie 2020
Acasă / Evenimente / Prahova: Sfârşit de săptămână plin de dosare penale pe circulaţie rutieră

Prahova: Sfârşit de săptămână plin de dosare penale pe circulaţie rutieră

Anunţul relaxării măsurilor de prevenţie împotriva îmbolnavării de COVID-19, precum şi vestea că amenzile aplicate prin OUG 34/2020 nu sunt constituţionale, par să stea la baza comportamentului iresponsabil al multor prahoveni. În ciuda multelor controale în trafic, în weekendul care a trecut, poliţiştii prahoveni au deschis mai multe dosare penale unor conducători auto prinşi băuţi la volan sau chiar fără permis auto. Unii dintre ei, chiar au provocat accidente rutiere. 

Astfel, vineri, 8 mai, în jurul orelor 23:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.10 Valea Călugărească au oprit pentru control un auto care se deplasa pe DN1, pe raza comunei Albești-Paleologu. Întrucât conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 41 de ani, emana halenă alcoolică a fost testat, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din verificări a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

Sâmbătă, 9 mai a.c., în jurul orei 03:30, patrula de siguranță publică a observat un autoturism deplasându-se haotic pe DJ101E, pe raza localității Gorgota. Conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii  alcoolemiei, în cauză a fostvîntocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Tot sâmbătă,  în jurul orei 16:30, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Bulevardul Republicii din municipiul Ploiești. La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani, care în urma testării cu aparatul etilotest, a înregistrat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În jurul orei 18:20, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe raza comunei Măneciu Pământeni, soldat cu pagube materiale. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că, un bărbat de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu gardul unui imobil. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool  pur în aerul expirat. Având în vedere aceste aspecte, conducătorului auto i-a fost  reținut permisul de conducere, fiindu-i eliberarată  dovadă  fără drept de circulație și emisă autorizație  de reparație auto, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui  dosar penal, pentru conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 23:20, un conducător auto în vârstă de 25 de ani, a fost depistat la volanul unui autoturism, având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta se deplasa pe raza comunei Târgșoru Vechi, fiind oprit pentru control de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucov. Și în acest caz cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În noaptea de 9/10 mai, în jurul orei 00:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală Câmpina au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Brebu, un autoturism a lovit gardul unui imobil. La fața locului a fost găsit un autoturism care se afla în afara părții carosabile, prezentând avarii, iar gardul imobilului era distrus pe o lungime de aproximativ patru metri. Lângă autoturism, a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 49 de ani, care a declarat că a pierdut controlul asupra direcției de mers, pe un sector de drum în rampă și curbă la dreapta și a intrat în coliziune cu gardul respectiv. În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, și mai mult, avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere  sub influența alcoolului.

Un alt eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme, s-a produs sâmbătă, în jurul orei 22:10, pe strada Tineretului din orașul Plopeni. Din verificările efectuate a reieșit faptul că, unul dintre conducătorii auto, se afla sub influența băuturilor alcoolice, înregistrând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Duminică, 10 mai, în jurul orei 08:50, pe DN 1, în comuna Bărcănești, polițiștii au depistat un tânăr de 25 de ani, care a fost înregistrat de aparatul radar, circulând la volanul unui autoturism, cu o viteză peste limita legală. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta are dreptul de a conduce suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană, căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În aceeași zi, în jurul orei 10:30, în zona intersecției DJ 101 cu DC 112 B, în comuna Filipeștii de Târg, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, care circula către comuna Florești. La volan, a fost identificat un bărbat de 32 de ani, care în urma testării cu aparatul etilotest, a înregistrat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

informaţii IJP Prahova

Verifică şi

Un copil de 7 ani a fost rănit grav într-un accident la Drajna

Accident rutier pe DJ 102B, comuna Drajna, sat Ogretin. Din primele date, un autoturism a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *