marți , 7 iulie 2020
Acasă / National / Iohannis: “Vom păstra şi după 14 mai sprijinul pentru acordarea şomajului tehnic, dar vom veni şi cu noi măsuri!”

Iohannis: “Vom păstra şi după 14 mai sprijinul pentru acordarea şomajului tehnic, dar vom veni şi cu noi măsuri!”

Klaus Iohannis, Preşedintele României,  a vorbit astăzi despre relansarea economică, după ce a avut discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri. 

“Antreprenorii au probleme reale şi nu pot fi lăsaţi singuri. Au nevoie de sprijinul nostru. Măsurile luate de guvern până în prezent, vin în sprijinul întreprinzătorilor. Vom identifica măsurile necesare astfel încât reluare activităţilor economice să se facă în siguranţă pentru toţi angajaţii.

Protejarea sanătăţii romanilor rămâne obiectivul nostru principal, indiferent că vom avea măsuri de distantare sociala mai severe sau mai lejere. Din păcate, pericolul nu a trecut şi nu există elemente care să ne arate că virusul va dispărea de la sine. Din acest motiv, redeschiderea activităţilor din domeniul turism şi restaurante, serviciilor se va realiza gradual, cu respectarea unor măsuri clare de protecţie sanitara. Vom păstra şi după 14 mai sprijinul pentru acordarea şomajului tehnic, dar vom introduce şi noi  măsuri care să permită munca flexibilă şi redeschiderea unor sectoare afectate direct sau indirect, cu obiectivul păstrării locurilor de muncă. Vor fi aplicate ajutoare de stat pentru IMM-uri, dar şi pentru companiile mari care au fost afectate de criză al căror aport e esenţial pentru relansare economiei.

Guvernul a negociat cu comisia Europeană ca toate fondurile nerambursabile, disponibile la acest moment să poată fi redicrecţionate cu prioritate către programele de sprijin, pentru companii şi către proiectele mari de infrastructură, transport şi comunicaţii. Este o măsură bună care începe să producă rezultate. Lucrăm la creşterea masivă a invesiţiilor publice în toate tipurile de infrastructură de la cea  energetică la transport şi sănătate.

Vorbim de o reconstrcuţie a României. Produsele româneşti de calitate reprezintă o resursă pe care o vom promova mult mai bine. Vom susţine investiţii semnificative în sectoare de interes strategic: industria alimentară, agricultură, securitate energetică dar şi sanitară.

Vreau să transmit un mesaj de încredere companiilor şi investitorilor. România va ieşi cu bine din această criză!”, a mai declarat preşedintele.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 5 mai 2020

 

Verifică şi

Ştirea cu “morţii de Covid dintr-un tir” este falsă! Nu distribuiţi!

Grupul de Comunicare Strategică atenționează opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *