vineri , 25 septembrie 2020
Acasă / Turism / Cum s-ar putea face turism în România, pe vreme de pandemie! Sfaturi de la consultantul în turism, Răzvan Pascu

Cum s-ar putea face turism în România, pe vreme de pandemie! Sfaturi de la consultantul în turism, Răzvan Pascu

Cunoscutul consultant de marketing in turism, Răzvan Pascu a creionat 22 de măsuri care se pot implementa cu succes astfel încât hotelurile şi pensiunile să aibă turişti şi pe timp de pandemie. Pascu este convins că cel puţin pe termen scurt turismul intern va fi avantajat pentru că cel puţin o perioadă, românii se vor feri să călătorească cu avionul. Situaţia în care ne aflăm nu este deloc bună pentru turism şi restaurante, iar cei care sunt implicaţi în astfel de businessuri ar trebui să se axeze pe supravieţuire, fără să aibă aşteptări mari. 

 

“Mare parte dintre hotelurile din Romania sunt inchise la acest moment, cu exceptia celor care colaboreaza cu Statul si au devenit centre de carantina. Aproximativ 80% dintre angajatii din HORECA sunt in somaj tehnic sau concediati. Este o situatie dramatica, dar speram ca este una de natura temporara si ca deja ne putem gandi la cum va arata turismul post COVID-19. Si pe litoral situatia este grea. Somajul angajatilor temporari s-a incheiat, iar acestia nu pot beneficia nici macar de somaj tehnic.

Se preconizeaza ca hotelurile vor fi redeschise incepand cu data de 15 Mai, insa planeaza inca o stare de incertitudine generala. De aceea consider ca ACUM este cel mai bun moment pentru a comunica clar si eficient. Atat la nivelul fiecarei unitati de cazare in parte, cat si la nivelul autoritatilor regionale (Consiliilor Judetene, Asociatiilor de Promovare Turistica, Primariilor) despre masurile de siguranta luate de fiecare hotel si unitate de cazare in parte si despre recomandarile facute acestora”, spune Răzvan Pascu.

În primul rând, hotelierii ar trebui să se adapteze noilor măsuri şi să nu vândă toate camerele disponibile pentru a putea aplica distanţarea socială, pe cât posibil, în spaţiile comune.

Flexibilitatea la rezervări ar trebui să fie noţiunea de bază  şi “oferirea posibilitatii de a schimba cu pana la 72-96h inainte de cazare perioada sederii, permiterea efectuarii unor rezervari in avans folosindu-se cupoane si vouchere sau acceptarea platii folosind voucherele de vacanta de la Stat” poate fi o soluţie pentru atragerea clienţilor.

Instalarea de covorase dezinfectante, dispozitive cu gel dezinfectant, dozatoare care dezinfecteaza manerele de la usile de acces principale si folie antimicrobiana vor fi obeicte care nu trebuie să lipsească din niciun hotel care vrea să facă anul acesta afaceri.

Citeşte în continuare aici: 22 de masuri pe care le recomand hotelurilor si pensiunilor din Romania pentru a avea turisti (si) in contextul coronavirusului

Verifică şi

Ultima săptămână cu publicul la Grădina cu Lavandă de la Ţipăreşti. Hai la poze şi concert de jazz!

Grădina cu lavandă de la Ţipăreşti a fost vizitată intens şi anul acesta de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *