Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Test negativ: Colegii asistentei de la UPU Ploieşti se vor reîntoarce la serviciu

28 aprilie 2020
Share:
Test negativ: Colegii asistentei de la UPU Ploieşti se vor reîntoarce la serviciu

Numărul prahovenilor infectaţi cu COVID-19 şi confirmaţi prin testări a ajuns astăzi la 67. Dintre cei infectaţi 34 s-au vindecat şi au fost externaţi, în vreme ce două persoane au decedat. 

În ceea ce priveşte testările celor 45 de persoane, cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, DSP a transmis că asistenta medicală de la care ar fi plecat necesitatea testării acestora a ieşit negativ şi la al treilea test şi prin urmare, cadrele medicale, care au ieşit de asemenea negativ la testări se pot reîntoarce la serviciu şi pot ieşi din izolare. 

"Până la sosirea celui de-al doilea rezultat al celei de-a doua persoane testată pozitiv la unitatea medicală din Ploiești, mai rămân în izolare cinci contacți. Autoritățile sanitare monitorizează îndeaproape respectarea măsurilor de prevenire a contaminării personalului medical și circuitul pacienților, pentru a reduce la minimum riscul oricărui contagiu. De asemenea, conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a decis testarea periodică, potrivit Metodologiei INSP, a personalului medical expus, spre a preveni orice risc pentru pacienți și cadre medicale", se arată într-o informare a DSP Prahova.

Totodată, în urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, conform căreia s-a stabilit ca tot personalul din centrele sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte să fie testat COVID-19, Direcția de SănătatePublică Prahova a prelevat probe de la 799 de angajați din 26 de unități de profil, atât de stat, cât și private. În urma acestei acțiuni, un singur angajat a avut rezultat pozitiv la prima testare, motiv pentru care, DSP Prahova a luat decizia să fie testați și beneficiarii (101) din centrul unde lucrează persoana respectivă, adică Centrul de la Lilieşti al DGASPC Prahova. 

În ceea ce priveşte monitorizarea, astăzi,  Direcția de SănătatePublică are în evidenţă 240 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Dintre acestea, șase au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar zece au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 234 de persoane.