marți , 15 iunie 2021
Acasă / Administratie / Adrian Dobre despre proiectele europene: “Primăria nu cheltuie suplimentar, ci recuperează bani!”

Adrian Dobre despre proiectele europene: “Primăria nu cheltuie suplimentar, ci recuperează bani!”

După ce mai mulţi jurnalişti au scris despre proiectele pe fonduri europene ale Primăriei Ploieşti care îndatorează mult oraşul şi despre faptul că investiţiile din aceste proiecte sunt foarte scumpe, primarul Adrian Dobre a venit cu clarificări pe pagina sa de socializare. Acesta a făcut precizări pentru fiecare proiect în parte în ceea ce priveşte sumele care vor fi date de la bugetul local şi cât reprezintă fonduri nerambursabile. “În consecință, Primăria Municipiului Ploiești nu cheltuie suplimentar, ci recuperează bani”, a tras Dobre concluzia. 

Mai jos puteţi citi întreaga explicaţie a primarului:

“Nu îmi face plăcere să fac astfel de postări în aceste momente, în care cel mai important lucru este să ne unim eforturile pentru a trece cu bine peste perioada dificilă, dar trebuie să fac câteva precizări în legătură cu informațiile apărute despre terminalul multimodal, care va fi construit în zona Spitalului Județean.
Fac aceste clarificări, în primul rând, pentru dvs, dar și pentru puținii, ce-i drept, neștiutori în atragerea de fonduri europene și pentru cei rău intenționați.

⭕️Proiectul “Creșterea mobilității traficului prin realizarea terminalului multimodal Nord Vest, incluzând și spații de parcare pentru moduri de transport auto si biciclete (zona Spitalului Județean)” are o valoare totală de 98.197.848,83 lei și conține trei componente:
Construirea terminalului Găgeni, Semaforizarea intersecțiilor (lucrări de upgrade a sistemului) și Achiziția de autobuze noi.
⭕️Construirea multimodalului, pistelor de biciclete, parcărilor ride&share, centrului de management al traficului, sistemului de e-ticketing, are o valoare totală de 46.302.674 lei, din care nerambursabili sunt 43.183.146 lei. Deci, aproape integral, nu așa cum vorbesc unii din ultimele categorii amintite mai sus.
Pentru a recupera banii la buget, am inclus în proiect și semaforizarea intersecțiilor și achiziția de autobuze, investiții deja aprobate în bugetul local.

Cât recuperăm?

➡️Semaforizarea intersecțiilor are o valoare de 6.339.207 lei, se implementează deja, din care nerambursabili sunt 5.360.018 lei, suma pe care o economisim de la bugetul local.
➡️Achiziția autobuzelor – acordul cadru este semnat deja pentru cele 50 de autobuze cu o valoare de 45.555.966 lei.
Pentru cele 18 autobuze noi, care circulă deja în Ploiești, recuperăm 1.101.690 lei. Cand vor ajunge și restul de 32 de autobuze, suma recuperată va fi de 3.060.250 lei.
➡️Deci prin introducerea celor două componente complementare investiției de bază, susținem bugetul local cu o economie de aproximativ 8.4 mil lei.
➡️Ambele proiecte se derulau independent de proiectul european, din banii primăriei, fiind investiții aprobate în bugetul local.

În consecință, Primăria Municipiului Ploiești nu cheltuie suplimentar, ci recuperează bani.

Așa că, dragi ploieșteni, realizarea terminalului multimodal aduce un plus confort și siguranță orașului nostru, ca să nu mai vorbesc despre principalul rol pe care îl are în reducerea poluării urbane cu CO2 și încurajarea utilizării bicicletelor și a oricăror alte mijloace de transport nemotorizate.
În privința celor care se opun, așa că dă bine să fii contra, le spun că doar proiectele cu finanțare europeană pot moderniza Ploieștiul, în condițiile bugetului actual. Chiar dacă ele sunt verificate atent, ceea ce pe unii îi sperie. Cu frisoane. Pe mine, nu!”

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Circulație rutieră restricționată pe drumul județean Brebu-Pietriceaua

Circulația pe DJ 214 a fost restricționată la ieșirea din Brebu spre Pietriceaua, din cauza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *