vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / Credincioşii pot merge la biserică să ia Sfintele Paşti. Află şi alte detalii despre acordul dintre Patriarhie şi MAI!

Credincioşii pot merge la biserică să ia Sfintele Paşti. Află şi alte detalii despre acordul dintre Patriarhie şi MAI!

Patriarhia Română şi Ministerul Afacerilor Interne au stabilit un acord privind stabilirea unor măsuri cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Astfel, pâinea binecuvântată, Paşti, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, pe 17 şi 18 aprilie, în intervalul orar 7.00-17.00, în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afară lăcaşurilor de cult, cu respectarea măsurilor de protecţie şi o distanţă de 2 metri între persoane. 

Angajaţii MAI vor veghea ca oamenii să nu se înghesuie şi să aibă asupra lor declaraţia pe proprie răspundere pe care credincioşii vor scrie la locul deplasarii-“pentru ridicare sfintelui Paşti de la biserică” şi numele lăcaşului de cult din apropierea casei.

Pentru bolnavi şi persoanele trecute de 65 de ani, Paştile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri, sâmbătă sau duminică, de la 6 dimineaţă.

În noaptea de înviere este permisă circulaţia preoţilor şi a voluntarilor care duc lumină.

Mai multe detalii despre acest acord găsiţi AICI. 

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *