sâmbătă , 15 august 2020
Acasă / Evenimente / Video-150 de oameni disperaţi fug din calea unei alunecări de teren la Azuga

Video-150 de oameni disperaţi fug din calea unei alunecări de teren la Azuga

150 de persoane care locuiesc pe strada Umbroasă din Azuga sunt evacuate din casele lor de către autorităţi,  din cauza unei alunecări de teren care ameninţă să vină peste locuinţe. În imaginile filmate de ISU Prahova se vede cum oamenii încearcă să-şi ia câteva lucruri la repezeală, în timp ce în spatele caselor lor natură s-a dezlănţuit.

Alunecare de teren, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp, ia cu ea brazi înalţi ca şi când ar fi nişte surcele. Pământul amestecat cu crengi de copaci s-a oprit în gardul unei gospodării. Albia pârâului Azuga a fost afectată de copacii căzuți.

Potrivit Prefecturii Prahova,terenul pe care s-a produs alunecarea nu este cunoscut pentru astfel de fenomene şi aparţine Casei Regale a României. Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menține, motiv pentru care s-a dispus evacuarea a aproximativ 150 de persoane din peste 20 de locuințe. În privința cazării, autoritățile locale și cele județene caută soluții, astfel încât masura de urgență să acopere atât nevoia unui acoperiș temporar pentru cei aflați în această situație, dar și regulile impuse de contextul actual generat de Covid-19.

Estimarea pagubelor, dar și cercetarea cauzelor care au dus la acest dezastru natural vor fi efectuate mâine dimineață.

Polițiștii prezenți la fața locului iau măsuri pentru asigurarea ordinii publice, totodată acordă sprijin în vederea evacuării persoanelor din zona afectată. De asemenea, aceștia vor asigura paza perimetrului pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

 

Verifică şi

Şapte tineri au fost salvaţi în această seară, după ce se rătăciseră în Bucegi

Jandarmii montani şi salvamontiştii din Buşteni au recuperat în această seară, şapte turişti rătăciţi pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *