sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / National / Oraşul Ţăndărei a fost carantinat. Află cum se intră şi se iese din localitatea ialomiţeană!

Oraşul Ţăndărei a fost carantinat. Află cum se intră şi se iese din localitatea ialomiţeană!

Oraşul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa a fost închis ca măsură de protecţie împotriva răspândirii COVID-19. Prin ordonanţa militară nr. 7, Ministerul Afacerilor Interne precizează cum şi sub ce formă se va intra sau se va ieşi din acest oraş, unde au decedat deja 8 persoane din cauza acestui nou virus. 

Instituirea măsurii de carantinare în orașul Țăndărei,
județul Ialomița

🔴Art. 1. — Se instituie, pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița.

🔴Art. 2. — În localitatea carantinată prevăzută la art. 1 sunt  permise intrarea, respectiv ieșirea pentru:
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în
localitatea carantinată, precum și aprovizionării populației;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii,
alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

🔴Art. 3. — Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în localitatea carantinată decât
dacă sunt respectate dispozițiile art. 2.

🔴Art. 4. — În localitatea carantinată potrivit art. 1 se aplică în mod corespunzător toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.

🔴Art. 5. — Se împuternicește Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Ialomița (CJCCI) pentru a stabili completări și derogări în ceea ce privește dispozițiile prevăzute la art. 2, cu acordul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

🔴Art. 6. — (1) Organele cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale vor stabili măsuri specifice de prevenire și limitare a intrării, respectiv ieșirii persoanelor în/din localitatea carantinată.

(2) Autoritățile administrației publice locale și județene vor aduce la cunoștință obligațiile ce le revin persoanelor, referitoare la deplasarea și accesul în/din localitatea carantinată.
(3) Aplicarea măsurilor de verificare, control și acces în/dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naționale.

🔴Art. 7. — Consiliul Județean Ialomița, primarul și Consiliul Local al Orașului Țăndărei vor lua măsuri pentru a asigura funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice, precum și aprovizionarea cu alimente de bază pentru
persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la locuință/gospodărie.

🔴Art. 8. — Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din orașul  Țăndărei, județul Ialomița, prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

 

Verifică şi

Află ce interzice legea care instituie starea de alertă în România!

Din această noaptea, România iese din starea de urgenţă, aceasta fiind înlocuită de săptămâna viitoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *