marți , 9 martie 2021
Acasă / Administratie / Directorul DSP Prahova către medicii care nu îşi fac treaba: “Vai de voi, pufosilor! Nu mai aveti trai cu noi! Sterilizare facem, fara autoclav!”

Directorul DSP Prahova către medicii care nu îşi fac treaba: “Vai de voi, pufosilor! Nu mai aveti trai cu noi! Sterilizare facem, fara autoclav!”

DSP Prahova anunţă că în acest moment, la nivelul unităţilor sanitare din judeţ situaţia personalului medical infectat cu COVID-19, dar şi aflate în autoizolare este următoarea: avem 2 medici confirmaţi pozitiv la COVID-19, alți 13 aflați în autoizolare, 3 asistente confirmate la COVID-19, alte 40 aflate în autoizolare, în vreme ce 7 infirmiere, 6 îngrijitoare, o farmacistă și un brancardier se află în autoizolare.

Totodată, Direcția de SănătatePublică (DSP) monitorizează 4.001 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit de sub această măsură 694 persoane, în timp ce alte 510 au intrat în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 324 persoane.

Pe pagina sa de socializare, noul director al DSP Prahova, medicul Bogdan Cristian Nica a transmis un mesaj dur atât către medici care dau bir cu fugiţii, cât şi către cetăţeni:

“Un apel pentru colegii mei , medici din DSP, Spitale, ambulatorii si medici de familie: Stiu ca exemplul personal este cel mai prost, dar nu cred ca mai conteaza ; Am colegi care, zi si noapte risca sa contacteze SARS-Cov 2 , mergand la centrele de carantina: Unii au copii cu boli cronice, altii au mame cu comorbiditati, altii ingrijesc persoane cu handicap; Azi m-am uitat la mainile unei colege, medic in DSP, care avea rani de la frig si de la dezinfectanti; eu ce sa mai zic, am un by pass aorto-coronarian, HTA etc. Colegii de la sectia de boli infectioase sunt la limita epuizarii si se expun zilnic, chiar daca sunt in grupa de risc maxim. Atat timp cat ma suporta sistemul , sunt alaturi de ei si mor de gat cu cei care îi jignesc. Altii, pe care nu-i pot numi colegi, au timp de intrigi, au timp de wattsapp, plimba bolnavii, uita protocoalele terapeutice sau pur si simplu refuza, sub diverse pretexte, consultul. (n.r. directorul DSP face referire la cazul unui tânăr care a decedat de hernie ombilicală după ce a fost refuzat la consult de patru medici, pe motiv că în urmă cu o lună acesta se întorsese din Germania. De fapt, bărbatul nu era pozitiv la COVID) Am vazut medici in Italia, cu saci de gunoi lipiti in jurul picioarelor, cu viziere improvizate, la capataiul bolnavilor. Am vazut medici infectati cu nenorocirea asta de virus care au ramas cu un singur rand de haine , carantinati, in spital, la Babes, la Arad, la Suceava. Astia nebuni si hipocratici, care luptam, unii dintre noi vom muri. Dar care scapa, vai de voi, pufosilor! Nu mai aveti trai cu noi! Sterilizare facem, fara autoclav! Oameni buni, o sa aveti doctori! Din aia adevarati! Hai, sanatate si sa ne vedem cu bine dupa pandemie! Iar pentru cetateni, repet! Stati dracului in casa! Si, va rog, scutiti-ma de comentarii! Reflectati la ce v-am scris si injurati-ma! Dar fiti oameni!”

Postarea directorului DSP a strâns multe comentarii care apreciază cele scrise şi a fost distribuită până acum de 134 de persoane.

 

 

 

 

Verifică şi

Parapet de beton de 1.5 km montat pe DN1 la Sinaia

Primăria Sinaia  împreună cu CNAIR a montat azi dispozitive de beton pentru creșterea gradului de …

Un comentariu

  1. Nu stiu ce mar aprecieri merita dupa asa un limbaj , a fost cu Basescu pe vapor ? Poti da sfaturi si cu un limbaj potrivit pentru nivelul de cultura care sper sa-l aiba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *