duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / 3.219 prahoveni au fost sancţionaţi după ce au încălcat prevederile ordonanţelor militare

3.219 prahoveni au fost sancţionaţi după ce au încălcat prevederile ordonanţelor militare

De astăzi, 2 aprilie 2020, amenzile pentru cei care încalcă prevederile ordonanţelor militare în contextul stării de urgenţă din România au fost majorate considerabil. Cea mai mică amendă pe care o poate plăti o persoană fizică este de 2.000 de lei, iar cea mai mare 20.000 de lei. Pentru persoane juridice amenda se înacdrează între 10.000 de lei şi 70.000 de lei.

Chiar şi în situaţia în care ştiu că sunt amendaţi, prahovenii tot se încumetă să încalce legea. Aşa se face că în ultimele 24 de ore, 440 de prahoveni au fost amendaţi pentru încălcarea acestor prevederi, amenzile ajungând per total la suma de 315.000 de lei. 

De la introducerea acestor sancţiuni, lucrătorii MAI din Prahova au dat 3.291 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 3.200.000 lei.

În afara amenzilor în bani, au fost introduse și sancțiuni complementare, care vor fi aplicate în funcţie de gravitatea faptei:

– confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

– interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

– suspendarea temporară a activității;

– desființarea unor lucrări;

– refacerea unor amenajări.

La nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică  4.185 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit de sub această măsură 863 persoane, în timp ce alte 351 au intrat în izolare voluntară pentru o perioadă de 14 zile.  314 persoane se află în carantină în centre.

În cursul zilei de marți,1 aprilie, echipajemixte ale MinisteruluiAfacerilorInterne au verificat 2.230 locații unde se află persoane în autoizolare și 67 de agenți economici. O persoană a fost plasată în carantină forțată, în ultimele 24 de ore, ca urmare a încălcării măsurii de izolare la domiciliu.

 

 

 

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *