sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / Afaceri / S-au adaptat pe loc! Lecţiile online sunt pe placul cursanţilor de la Lexis Ploieşti

S-au adaptat pe loc! Lecţiile online sunt pe placul cursanţilor de la Lexis Ploieşti

Starea de urgenţă îi ţine pe elevi acasă şi încă de pe 10 martie când s-a decis închiderea şcolilor pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus COVID-19, de la Ministerul Educaţiei au venit dispoziţii clare pentru ca orele de curs să se mute online. Din lipsa suportului tehnic sau pur şi simplu din comoditate, nu toate cadrele didactice respectă dipoziţia cu stricteţe. Nu acelaşi lucru se întâmplă la Şcoala de limbi străine Lexis Ploieşti, unde cursanţii abia aşteaptă să înceapă cursurile online. 

“Lecţiile online sunt foarte apreciate atat de parinti, cat si de copii. Platfoma pe care ne desfasuram activitatea se pliaza pe modul nostru interactiv de a preda. Orele noastre de curs au avut intotdeauna un format dinamic si se bazeaza pe activitati de comunicare pe perechi, pe grupuri restranse. Folosim platforma pentru a grupa cursantii in timpul orelor online astfel incat ei sa poata interactiona nu numai cu profesorul, dar si intre ei, pentru a colabora si a lucra in echipa. Platforma permite accesul profesorului in toate grupurile ca sa monitorizeze, sa explice, sa faciliteze”, ne-a explicat Gabriel Preda, directorul Lexis Ploieşti.

De altfel, lecţiile online sunt pe placul copiilor si adolescentilor care au  o inclinatie si o preferinta pentru tehnologie.

“Cursantii adulti apreciaza felul in care reusim sa comunicam eficient, faptul ca accesam impreuna prin intermediul platformei resurse interactive, si nu in ultimul rand confortul si accesul usor la continuturi educationale media de cea mai buna calitate. Este nevoie sa ne adaptam la noile restrictii impuse si mediul online ne ofera nu doar o solutie, ci o alternativa reala. Sunt convins ca viitorul educatiei, cel putin in ceea ce priveste cursurile de limbi straine , este un mix intre ore in care cursantii si profesorul sunt prezenti fizic intr-un spatiu comun, dar si de intalniri, discutii si interactiuni in clase virtuale!”, a conchis directorul Lexis Ploieşti.

 

Verifică şi

Termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie 2020

Executivul a adoptat o nouă serie de măsuri urgente, cu caracter excepțional, care să permită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *