sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Evenimente / Dosare penale şi amenzi uriaşe: Scandalul din Mimiu, pornit de la o ceartă între copii!

Dosare penale şi amenzi uriaşe: Scandalul din Mimiu, pornit de la o ceartă între copii!

Scandalul de aseară de pe strada Palanca din cartierul ploieştean Mimiu a pornit între două familii vecine, după ce copiii acestora s-au certat. Membri celor două familii s-au ales cu dosar penal pentru mai multe infracţiuni, dar şi cu amendă în valoare de câte 5.000 de lei fiecare pentru că încălcarea ordonanţei militare nr.3. În plus, în timpul conflictului, aceştia şi-au distrus maşinile. 

Vedeţi mai jos un comunicat de presă al IJP Prahova pe acest incident.

“Luni, 30 martie a.c., în jurul orelor 19:25 am fost sesizați cu privire la faptul că în municipiul Ploiești – Cartier Mimiu are loc un conflict între mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând 3 autoturisme parcate și incendiind unul din acestea.

La fata locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranță publică, luptători SAS, jandarmi, militari și polițiști locali care au intervenit pentru încetarea conflictului.

Pentru dispersarea celor implicați a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

Totodată, a fost solicitat și un echipaj ISU pentru lichidarea incendiului.

Nicio persoană nu a necesitat transportul la spital.

Din cercetări s-a stabilit faptul că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuții purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă, restul fiind rude ale acestora care au ieșit în stradă și au asistat la conflict.

A fost constituit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea a ordinii și liniștii publice, distrugere, distrugere din culpă și lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecință din punct de vedere penal.

De asemenea, cei implicați în conflict au fost sanctionați contravențional pentru încalcarea Ordonanței Militare nr. 3 cu amendă în valoare de 5000 lei fiecare, verificările fiind continuate în cursul acestei zile pentru identificarea și sancționarea celor prezenți în stradă, pentru încălcarea actului normativ sus menționat”.

sursa foto: ziarulincomod.ro

Verifică şi

237 de clădiri ale unor instituţii publice din Prahova ar putea fi reabilitate termic cu bani europeni

Consiliul Județean Prahova a depus un proiect pentru reabilitarea termică pe fonduri europene a unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *