sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / Administratie / Peste 500 de prahoveni amendaţi în doar 24 de ore pentru că nu au respectat ordonanţele militare

Peste 500 de prahoveni amendaţi în doar 24 de ore pentru că nu au respectat ordonanţele militare

În ultimele 24 de ore, doar în judeţul Prahova au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au respectat  prevederile ordonanţelor militare 2 şi 3 . Fie că cetăţenii surprinşi pe stradă nu se încadrau in excepţiile prevăzute pentru deplasarea de la domiciliu a persoanelor, fie că nu aveau asupra lor o decalaraţie de proprie răspundere, toţi cei prinşi pe picior greşit au fost amendaţi (506 persoane), per total sancţiunile ridicându-se la suma de 470.500 lei. 

Totodată, în urma verificărilor au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru patru persoane. Două dosare au fost deschise pentru încălcarea art.352 din Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor, iar unul pentru alte fapte în acelaşi context.

În continuare, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat verificările în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici. În cursul zilei de duminică, 29 martie, au fost controlate 2.147 de locații unde se află persoane în autoizolare și 73 de agenți economici.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 54 de dosare de cercetare penală pentru 72 de persoane și au aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 1.830.000 lei.

Astăzi, 30 martie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 5.235 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 205 de persoane.

Vă reamintim că declaraţia pe proprie răspundere se poate face şi de mână, precizând datele din declaraţia transmisă de guvern.

Verifică şi

De la 1 iunie, vom fi mai liberi! Vezi ce interdicţii se ridică şi cum!

De la 1 iunie, mai multe activităţi interzise în starea de urgenţă şi cea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *